Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη εγκληματική επίθεση των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

Μέσα στον Οκτώβρη η στρατιωτική "μηχανή" του Ισραήλ πραγματοποιεί συνεχείς επιθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, κάνοντας χρήση ακόμη και αληθινών πυρών, προχωρά σε βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, σε συλλήψεις, σε κατεδαφίσεις σπιτιών, σε αποκλεισμούς περιοχών, κ.ά.

Αποτέλεσμα αυτών των αποτρόπαιων ενεργειών, που έχουν στόχο να καθυποτάξουν το λαό της Παλαιστίνης, είναι να έχουμε μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 30 νεκρούς, μεταξύ αυτών πολλά μικρά παιδιά, καθώς και τον τραυματισμό άλλων 1.400 και τη σύλληψη 700 Παλαιστινίων.

Η επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του άμαχου Παλαιστινιακού λαού έχει για άλλη μια φορά τις "πλάτες" της στήριξης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αναβαθμίζοντας τις σχέσεις με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, πραγματοποιώντας ακόμη και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ισραήλ - Ελλάδας.

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, όπως δείχνει και η συμμετοχή του στην αποστολή αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 10 με 13 Οκτώβρη.

Σε αυτή τη φάση καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας να εκφράσουν με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, για μια ανεξάρτητη και βιώσιμη πατρίδα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς το τείχος της ντροπής, χωρίς τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ