Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η μικρομεσαία αγροτιά προετοιμάζεται για συντονισμένους αγώνες

Την Κυριακή 18/10, στις 12 μ. στη Λάρισα η σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Χανιά
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Χανιά
Η οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων, με αιχμή το εμπόδισμα της νέας επίθεσης που δέχεται η μικρομεσαία αγροτιά, θα συζητηθεί και θα ληφθούν αποφάσεις στη σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 18 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Λάρισα, (ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ, Ρούσβελτ 14, δίπλα στην πλατεία Ταχυδρομείου). Στη σύσκεψη καλούνται Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές των Μπλόκων από όλη την Ελλάδα.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται, για μια ακόμα φορά, στη δίνη σκληρών μέτρων, που περιλαμβάνονται τόσο στο τρίτο μνημόνιο, όσο και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, η εφαρμογή της οποίας ξεκινάει από φέτος. Με τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν, στέλνουν μήνυμα ότι θα παλέψουν αποφασιστικά για την επιβίωσή τους και ότι ο αγώνας αυτός περνάει αναπόφευκτα μέσα από τη σύγκρουση με την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, η οποία τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια.

Αυτό δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, που μίλησαν ανοιχτά για ενίσχυση των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», αλλά και από μια σειρά μέτρα, που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, όπως:

Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά. Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος. Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια. Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού επιδόματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές. Η μείωση των επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ, κατά 50%, μέχρι το 2019.

Ηδη, τις προηγούμενες μέρες και βδομάδες, μια σειρά αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες οργάνωσαν κατά τόπους κινητοποιήσεις, αντιδρώντας κυρίως στη φοροαφαίμαξη και διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα. Μόλις χτες, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Χανίων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσκλών, Παλαιών Ρουμάτων, Κάινας, Γαβαλοχωρίου, Αρμένων και Μυθήμνης έκαναν χτες το πρωί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία των Χανίων.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία προχώρησε την περασμένη Δευτέρα και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Αρτας (ΟΑΣΝΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπλόκα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (2017-01-27 00:00:00.0)
Σήμερα στήνεται το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας (2017-01-26 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς (2016-02-21 00:00:00.0)
Αγροτικές κινητοποιήσεις σήμερα στη Θεσσαλία και αλλού (2015-11-05 00:00:00.0)
Από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη (2009-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org