Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Τέσσερις εργάτες ορυχείου σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν χτες τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σε εργατικό δυστύχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο ορυχείο Μπέγκιτσι - Μπιστράνι στην πόλη Κακάντζ της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Οι Ιρανοί βουλευτές ενέκριναν χτες τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούνη με τις πέντε χώρες - μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη Γερμανία, με 161 ψήφους υπέρ, 59 κατά και 13 αποχές.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Επιθέσεις ενόπλων αντικυβερνητικών οργανώσεων στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό είχαν χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον επτά αμάχων κοντά στις περιοχές Μουκόκο και Τενάμπο.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Δύο Τυνήσιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας τη Δευτέρα στη διάρκεια συγκρούσεων με τζιχαντιστές της οργάνωσης «Ταξιαρχία του Οκμπα Ιμπνου Νάφαα», ελάχιστες μέρες μετά την απονομή του φετινού βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στο λεγόμενο κουαρτέτο της Τυνησίας.

ΣΕΟΥΛ.-- Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Νότιας Κορέας, ένας 35χρονος που είχε προσβληθεί από τον κορονoϊό MERS το Μάη και είχε αναρρώσει, εμφανίστηκε ξανά θετικός στον ιό. Ο άντρας είχε λάβει εξιτήριο από νοσοκομείο στις 3 Οκτώβρη, μετά από δύο τεστ.

ΒΟΣΤΟΝΗ.-- Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και Αστον Κάρτερ, αντίστοιχα, επρόκειτο να συναντηθούν χτες με τους Αυστραλούς ομολόγους τους στη Βοστόνη, για θέματα διμερούς εμπορίου και ασφάλειας. Σύμφωνα με το AP, η συνάντηση θα επικεντρωνόταν μεταξύ άλλων στο Σύμφωνο Συνεργασίας Χωρών του Ειρηνικού (TPP), στο «μέλλον του Αφγανιστάν», στο διεθνή συνασπισμό κατά του «Ισλαμικού Κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ