Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μαζική προσέλευση τη χτεσινή πρώτη μέρα των εκδηλώσεων

Σαν εικόνα από το φωτισμένο μέλλον αυτού του κόσμου «που είναι δικός τους και δικός μας», μικρό παράδειγμα της δύναμης της λαϊκής δημιουργίας, είναι η πολιτεία του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που έχει στηθεί στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον. Από την πρώτη μέρα, η προσέλευση της νεολαίας αλλά και κόσμου κάθε ηλικίας ήταν μαζική από κάθε γωνιά της Αττικής. Ολα τα στέκια, οι σκηνές, οι χώροι συζήτησης γέμισαν από κόσμο. Ηταν μια πολύ καλή αρχή, μια παρακαταθήκη για τις μέρες που ακολουθούν.

Το κεντρικό σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές» εκφράζεται σε κάθε γωνιά του Φεστιβάλ, σε κάθε περίπτερο, σε κάθε συζήτηση, σε κάθε εκδήλωση.

«Αγώνας, τόλμη, γνώση κι ανατροπή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» είναι το σύνθημα στην Κεντρική Σκηνή, που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Χιώνης, αλλά και τα μεγάλα αφιερώματα και τις συναυλίες.

Αντίστοιχα και όλοι οι άλλοι χώροι του Φεστιβάλ εξέπεμπαν δυνατά τα μηνύματά του, την πεποίθηση ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει, «θα φροντίσουμε εμείς γι' αυτό», όπως ακουγόταν από νωρίς από τα μεγάφωνα και τα αγωνιστικά τραγούδια στους χώρους, το μήνυμα ότι «στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε, σου 'ναι γραφτός ο δρόμος της συντριβής και να το ξέρεις θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές» (Ναζίμ Χικμέτ), όπως τονίζεται σε γιγαντοπανό της Κεντρικής Σκηνής.


Και σήμερα το ραντεβού είναι πάλι στο Ιλιον.

Και αύριο πάλι εκεί, ακόμα πιο πολλοί!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ