Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
«Οχι» στην ένταξη του Κοσσόβου στην ΟΥΝΕΣΚΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΘΗΝΑ - ΤΙΡΑΝΑ.--

Ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ζήτησε χτες τηλεφωνικώς από τον Ελληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, να μην ψηφίσει θετικά η Ελλάδα την πρόταση ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην ΟΥΝΕΣΚΟ, κατά την 197ή συνεδρίαση του διεθνούς πολιτιστικού οργανισμού που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται στις 22 του μήνα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης, στη διάρκεια της «μακράς τηλεφωνικής επικοινωνίας» των δύο πρωθυπουργών συμφωνήθηκε να υπάρχει «συχνότερη επαφή» για τον καλύτερο συντονισμό της διμερούς πολιτικής ιδιαίτερα απέναντι στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ έγινε πρόσκληση στον Αλ. Τσίπρα να επισκεφτεί επίσημα το Βελιγράδι μέσα στους επόμενους τρεις - τέσσερις μήνες.

«Πυρετός» για το σημερινό αγώνα Αλβανίας - Σερβίας

Το ίδιο 24ωρο, η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον 33χρονο Αλβανό Ισμαήλ Μορινάι και άλλους τρεις Αλβανούς στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας σε σπίτια στο Ελμπασάν όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο πιστόλια, πυρομαχικά και 36 εισιτήρια για το σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας σε επαναληπτική αναμέτρηση για το EURO 2016. Ο Μορινάι πέρσι είχε σηκώσει τηλεκατευθυνόμενο με τη σημαία του ΟΥΤΣΕΚΑ και της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» στον επεισοδιακό ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας, ενώ είχε προκαλέσει επεισόδια και στον ποδοσφαιρικό αγώνα με την Σλοβενία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ