Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κινητοποίηση χτες για να λειτουργήσουν όλες οι μονάδες Ειδικής Αγωγής

Γονείς, εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς - ανάμεσά τους το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων - καθώς και εκπαιδευτικοί Σύλλογοι συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στη Βουλή διεκδικώντας να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το 80% των δομών Ειδικής Αγωγής υπολειτουργεί λόγω των τεράστιων κενών σε προσωπικό ή είναι κλειστές, ενώ από τους 2.000 απόφοιτους των πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής δεν έχει γίνει ποτέ ούτε ένας μόνιμος διορισμός.Κάποιοι δε θα είναι για 14η χρονιά αναπληρωτές.

Ακόμα και σε ιδρύματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως είναι το Ιδρυμα για το Παιδί «Παμμακάριστος» και το ΠΕΓΚΑΠ - ΝΥ (Νοητική Υστέρηση), επιβλήθηκαν στις οικογένειες, από τον περασμένο μήνα, τροφεία που φτάνουν και τα 300 ευρώ. Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, παρά την καταβολή της α' δόσης από την Περιφέρεια, εξακολουθούν να δουλεύουν απλήρωτοι για μήνες ενώ σε κάποιους χώρους δουλεύουν για πάνω από ένα χρόνο απλήρωτοι.

Στους συγκεντρωμένους, την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης. Αντιπροσωπεία των φορέων ζήτησε να συναντήσει εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή για να τους εκθέσει τα προβλήματα.

  • Νέα κινητοποίηση θα γίνει την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 12.30 μ.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org