Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παρέμβαση στη «Μαρινόπουλος» ενάντια στις απολύσεις

Διαδήλωσαν χτες στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης και απαίτησαν συνάντηση με την εργοδοσία

Με εντολή της εργοδοσίας, η ασφάλεια του κτιρίου προσπάθησε χωρίς επιτυχία να εμποδίσει τους διαδηλωτές
Με εντολή της εργοδοσίας, η ασφάλεια του κτιρίου προσπάθησε χωρίς επιτυχία να εμποδίσει τους διαδηλωτές
Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Μαρινόπουλος», στον Αλιμο, έκαναν χτες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, ζητώντας να συναντήσουν την εργοδοσία και να δεσμευτεί ότι από τα καταστήματα που κλείνει στην Αττική και πανελλαδικά κανένας εργαζόμενος δε θα χάσει τη δουλειά του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εταιρεία «Μαρινόπουλος» ανακοίνωσε το κλείσιμο καταστημάτων της «Carrefour» στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Συνολικά, υπολογίζεται ότι 200 - 250 εργαζόμενοι θα βρεθούν άμεσα χωρίς μεροκάματο.

Κατά τη χτεσινή παρέμβαση, η ασφάλεια του κτιρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εργοδοσία, η οποία απάντησε ότι «δεν έχει λόγο να συναντηθεί με τα σωματεία και αν θέλουμε να συναντηθούμε με το επιχειρησιακό σωματείο»! Οι συνδικαλιστές, παρότι έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστούν από την εργοδοσία, μπήκαν με το πανό τους στον προαύλιο χώρο του κτιρίου και έκαναν πορεία, απαιτώντας από την εργοδοσία να συναντηθεί μαζί τους και να δεσμευθεί ότι δεν θα κάνει απολύσεις.

Παράλληλα, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους στα γραφεία ότι τα κλαδικά σωματεία θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να οργανώσουν τον αγώνα και κανένας εργαζόμενος να μην πεταχτεί στην ανεργία. Με αίτημα των κλαδικών σωματείων, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα που κλείνουν, ζητάνε να απορροφηθούν από την εταιρεία.

Στη Θεσσαλονίκη

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Κινητοποίηση στην είσοδο του «Carrefour» στο Εμπορικό Κέντρο «Μακεδονία», καθώς και μαζική εξόρμηση σε πελάτες και εργαζόμενους, έκαναν χτες βράδυ και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με το τοπικό Παράρτημα του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Γιάννης Δελλής, βουλευτής του ΚΚΕ. Τις αμέσως επόμενες μέρες κλείνουν δυο καταστήματα «Carrefour express» στη Θεσσαλονίκη, ένα στον Εύοσμο και ένα στην Κάτω Τούμπα, με συνολικά 15 εργαζόμενους, από τους οποίους οι μισοί είναι «τετραωρίτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους η απόφαση του δικαστηρίου(2016-07-02 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τις απολύσεις στον «Μαρινόπουλο»(2015-10-30 00:00:00.0)
Κλείνει καταστήματα η «Μαρινόπουλος»(2015-09-24 00:00:00.0)
Κοινές παρεμβάσεις στην απεργία για την Κυριακή - αργία(2014-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ