Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«STOP» σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που ξεριζώνουν και δολοφονούν λαούς

Στα γραφεία της ΕΕ κατέληξε η χτεσινή πορεία καταδίκης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες - μετανάστες

Στιγμιότυπο από την πορεία
Στιγμιότυπο από την πορεία
Στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα κατέληξε, χτες βράδυ, η μαζική συγκέντρωση και πορεία όπου καλούσε το ΠΑΜΕ, ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το στίγμα της χτεσινής κινητοποίησης έδινε το πανό στην κεφαλή της πορείας, με την υπογραφή του ΠΑΜΕ: «STOP στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ. Αυτές ξεριζώνουν και δολοφονούν λαούς. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες». Κι από πίσω, το πανό του ΜΑΣ που έγραφε: «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο».

«Βροχή» έπεφταν τα συνθήματα, όσο η πορεία πλησίαζε στα γραφεία της ΕΕ, την ώρα που στις Βρυξέλλες γινόταν η Σύνοδος Κορυφής με θέμα το μεταναστευτικό - προσφυγικό: «Εμείς δεν προσκυνάμε φονιάδες των λαών και τους δολοφόνους των μεταναστών», «Εγινε η Μεσόγειος τάφος εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών» και «Κέντρα υποδοχής για την προσφυγιά, να ζήσουνε ανθρώπινα γυναίκες και παιδιά».

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, μια ομάδα ανέβηκε εξωτερικά στο μπαλκόνι του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΕ και κρέμασε ένα μεγάλο πανό με τη φωτογραφία του μικρού Αϊλάν να κείτεται νεκρός στα παράλια της Τουρκίας και από κάτω το σύνθημα: «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές».

Το πανό που κρέμασαν οι διαδηλωτές στην πρόσοψη των γραφείων της ΕΕ στην Αθήνα
Το πανό που κρέμασαν οι διαδηλωτές στην πρόσοψη των γραφείων της ΕΕ στην Αθήνα
Μέσα σε χειροκροτήματα και με το σύνθημα «Δολοφόνοι - δολοφόνοι» να ακούγεται ξανά και ξανά, οι διαδηλωτές παρέδωσαν στις φλόγες τη σημαία της ΕΕ και πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτίριο, για να συμβολίσουν το αίμα των χιλιάδων αθώων μεταναστών και προσφύγων, που συνθλίβονται στα γρανάζια της ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης και των πολέμων.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, μίλησε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, η οποία σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Το ΠΑΜΕ, τα σωματεία μας που το απαρτίζουν, είμαστε εδώ, για να εκφράσουμε τη γνήσια εργατική μας αλληλεγγύη στα ταξικά αδέλφια μας, που αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων στη Συρία, στο Λίβανο, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, στη Β. Αφρική. Να φωνάξουμε ενάντια στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συντελείται, με 2.500 πνιγμένους σε ένα καλοκαίρι. Πόσοι ακόμα;

Είμαστε εδώ, για να απαιτήσουμε μέτρα ουσιαστικά και άμεσα, για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι και που συνεχώς επιδεινώνεται. Να σταματήσει το έγκλημα τώρα. Τώρα να σταματήσουν ο πόλεμος και η εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

Στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, και ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας από Σωματεία έξω από τη Βουλή(2019-11-01 00:00:00.0)
Εμπρακτη ταξική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες(2018-06-07 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων(2017-06-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταδίκης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής(2015-09-23 00:00:00.0)
Τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο για το προσφυγικό - μεταναστευτικό(2015-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ