Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΛ
Καλούν σε «εθνική ομοψυχία» για την εφαρμογή του μνημονίου

«Μεταφράζοντας» κατά τον αναμενόμενο τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα, με βάση τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, διαβεβαίωσε ότι η νέα συγκυβέρνησή τους, που αναμένεται να ορκιστεί σήμερα, θα κάνει πράξη το μήνυμα του λαού, το οποίο όπως... εκτίμησε είναι η «συνέχιση του έργου της» (δηλ. η εφαρμογή του νέου μνημονίου) με «εθνική ομοψυχία».

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «θα είναι μία κυβέρνηση προοδευτική, μία κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες» και πρόσθεσε: «Ελπίζω οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνικού λαού για εθνική ομοψυχία. Εμείς, δύο κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε».

Μάλιστα, σε μία δήλωση ενδεικτική των συνεχιζόμενων διεργασιών στο αστικό πολιτικό σκηνικό, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε αρχηγούς και βουλευτές των άλλων αστικών κομμάτων, να πάρουν «τις μεγάλες αποφάσεις» και διαχωρίζοντας τις θέσεις τους από τα κόμματά τους, να αναλάβουν τη δική τους θέση, στηρίζοντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Απηύθυνε, δε, ιδιαίτερη πρόσκληση στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την οποία κάλεσε να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» όπως ο Ευ. Βενιζέλος. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση την οποία επέλεξε ο ελληνικός λαός. Είναι η ώρα να πάρουν και τις μεγάλες αποφάσεις, να διαχωρίσουν ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα κόμματα το χτες. Δεν έχει κανένα λόγο η κ. Γεννηματά να απολογείται για τον κ. Βενιζέλο. Δεν έχει κανένα λόγο να έχει στους κόλπους του κόμματός της πολιτικούς οι οποίοι έχουν εμπλακεί στις λίστες Λαγκάρντ ή στις λίστες των υποβρυχίων ή στα άλλα σκάνδαλα».

Απαντώντας δε στις αναφορές του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σούλτς, ότι οι ΑΝΕΛ είναι ακροδεξιό κόμμα, σημείωσε: «Είμαστε ένα κίνημα το οποίο είναι στο χώρο του κέντρου, με ανθρώπους και από την κεντροδεξιά και από την κεντροαριστερά», προσθέτοντας πως ο Σουλτς «ήταν ο συνομιλητής του κ. Βορίδη, πρώην αρχηγού ενός ακροδεξιού κόμματος, του κ. Γεωργιάδη και των υπολοίπων υπουργών της ΝΔ, οι οποίοι προέρχονται από την ακροδεξιά».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org