Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Εποικοδομητική αντιπολίτευση» για την ταχύτερη υλοποίηση των ζητουμένων του κεφαλαίου

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στο ΠΑΣΟΚ από το εκλογικό αποτέλεσμα που πέτυχαν μαζί με τη ΔΗΜΑΡ ως «Δημοκρατική Συμπαράταξη» (6,28% και 17 έδρες), έστω κι αν δεν επιτεύχθηκε ο διακηρυγμένος στόχος τους να κατακτήσουν την τρίτη θέση.

Από το κόμμα, επισήμως, διαψεύδεται ότι στην επικοινωνία της Φώφης Γεννηματά με τον Αλ. Τσίπρα, το βράδυ της Κυριακής, έγινε συζήτηση για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση και επιμένουν ότι εκφράστηκαν μόνο «συγχαρητήρια». «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ», τόνιζε και χτες το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, η ίδια η Γεννηματά στην επίσημη δήλωσή της, το βράδυ της Κυριακής, φρόντισε να στείλει μηνύματα στην Κουμουνδούρου: «Κανένας μόνος του δεν μπορεί. Οι αυτοδυναμίες αποδείχθηκαν αυταπάτη».

Το να προχωρήσει ένας τέτοιος «αρραβώνας» - τουλάχιστον στο επίπεδο της διακυβέρνησης - δείχνει προσώρας δύσκολο, καθώς ο Αλ. Τσίπρας προκρίνει τη συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και τον Π. Καμμένο, εκτιμώντας πιθανότατα ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 155 εδρών είναι αρκετή για τη νέα κυβέρνηση, δεδομένης και της υπερψήφισης του μνημονίου και από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Την τέτοια κοινή βάση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος δήλωσε χτες: «Θα ασκήσουμε προγραμματική εποικοδομητική αντιπολίτευση, με στόχο να μπορέσουν να προωθηθούν δημοκρατικές αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας».

Τα παραπάνω, βέβαια, κάθε άλλο παρά αποκλείουν στη συνέχεια, αν χρειαστεί, να υπάρξει μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο, Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος συντηρούν τη βολική συζήτηση για τα «βαρίδια» του ΠΑΣΟΚ - παραπέμποντας συνήθως στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο - την απαλλαγή από τα οποία θέτουν ως προϋπόθεση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο Π. Καμμένος, χτες το μεσημέρι, μετά τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω η κυρία Γεννηματά, τον κύριο Βενιζέλο να τον βάλει στην άκρη, να τον διώξει από το ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα να το συζητήσουμε». Σχολιάζοντας το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις Καμμένου, ανέφερε: «Απαξιούμε να τις σχολιάσουμε»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ζόρια» στις διεργασίες ανασύνθεσης...(17/5/2016)
Συζητήσεις για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και «εθνική γραμμή»(24/2/2016)
Απαξιώνει την κυβέρνηση ως «ανίκανη» και «απομονωμένη»(5/2/2016)
Ψάχνονται για αναμόρφωση και το «σχήμα» που θα την εκφράσει(29/12/2015)
Ζητά ρόλο «καταλύτη» στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής(16/9/2015)
Προεκλογικά παιχνίδια εντυπώσεων μέχρι την τελευταία ώρα(20/5/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org