Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ψάχνονται για τις απώλειες και το μέλλον τους

Εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται στο Ποτάμι μετά την εκλογική του επίδοση της Κυριακής. Το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη έχασε έξι έδρες σε σχέση με τις εκλογές του Γενάρη (έμεινε με 11 από 17), καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 4,09%, έναντι 6,05% προηγούμενα, δηλαδή δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω, και πολύ χαμηλότερα από τον στόχο του 10% που είχε θέσει ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η απώλεια του 1/3 της εκλογικής του δύναμης σε μόλις εννέα μήνες δημιουργεί προβληματισμό στα κεντρικά του κόμματος, όπου αρκετοί φοβούνται πως αν δεν παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τότε το εγχείρημά τους κινδυνεύει με εξαΰλωση.

Σε αυτήν τη βάση, αύριο Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η νεοεκλεγείσα Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με τη συμμετοχή και των πρώην βουλευτών και άλλων στελεχών, ίσως σε μια προσπάθεια να ξορκιστούν ...φυγόκεντρες τάσεις και να δοθεί προς τα έξω μιαν εικόνα συσπείρωσης.

Διαχέεται, επίσης, ότι το Ποτάμι πάει σε συνέδριο στις 4 - 6 Δεκέμβρη, με ανοιχτή ατζέντα θεμάτων, άρα δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, στο φόντο των διεργασιών που «τρέχουν» στο αστικό πολιτικό σύστημα αλλά και της εφαρμογής του νέου βάρβαρου μνημονίου, όπως ανέφερε το βράδυ της Κυριακής και ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης, το Ποτάμι ελπίζει και με το 4% «να φανεί εξίσου χρήσιμο»...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org