Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο πλευρό των απλήρωτων της «IFAST» το ΣΕΤΗΠ

Δίπλα στους απολυμένους της εταιρείας «IFAST», που συνεχίζουν να διεκδικούν με επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία, στέκεται το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, με αντικείμενο τις Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και Εμπόριο Τηλεπικοινωνιακού Υλικού, αντιμετώπιζαν την εντατικοποίηση, με ωράρια που συχνά ξεκινούσαν το πρωί και τελείωναν το βράδυ, αλλά και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, που ήταν μόνιμο φαινόμενο από το καλοκαίρι του 2012. Οι εργαζόμενοι στράφηκαν στο σωματείο και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, καταφέρνοντας να μπλοκάρουν τις απολύσεις που σχεδίαζε η εργοδοσία.

Τον περασμένο Μάρτη η εταιρεία ανακοίνωσε τη λήξη της λειτουργίας της, λόγω οφειλών προς το Δημόσιο, αφήνοντας ανεξόφλητα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, τα οποία οι εργαζόμενοι διεκδικούν μέχρι σήμερα.

Η συνεχής πίεση ανάγκασε την εργοδοσία, τον Ιούνη, να δεσμευτεί για την πληρωμή τους, δέσμευση που όμως για μια ακόμα φορά δεν τηρεί, αξιοποιώντας ως πρόσχημα τα capital controls και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Για «φθηνές δικαιολογίες» κάνει λόγο το ΣΕΤΗΠ και υπενθυμίζει πως την περίοδο που δεν υπήρχαν τα capital controls οι εργαζόμενοι έμεναν απλήρωτοι, προκειμένου να βγαίνει το κέρδος της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ