Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΛΑΡΙΣΑ: Από ταράτσα ύψους 10 μέτρων έπεσε και τραυματίστηκε ένας 45χρονος μετανάστης εργάτης, την ώρα που δούλευε στην κατασκευή του νέου κτιρίου για την εγκατάσταση του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Μεζούρλο της Λάρισας. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να απαιτούν άμεσα μέτρα ασφαλείας, τη δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς και να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας.

«ΒΙΚΗ»: Την απόλυση ενός ακόμα εργαζόμενου από την αλλαντοποιία «ΒΙΚΗ» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αρτας. Η εξέλιξη αυτή, όπως σημειώνει, έρχεται να προστεθεί στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη, αύριο Σάββατο 19 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

«ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΑΕΒΕ»: Μείωση 20% στις αποδοχές των εργαζόμενων μεθοδεύει η εταιρεία «Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ». Οπως καταγγέλλει το ΔΣ του Σωματείου των Λιθογράφων, η επίθεση της εργοδοσίας ξεκίνησε με τη μείωση του νυχτερινού, συνέχισε με την «τράμπα» ρεπό - υπερωρίες και με μείωση κατά 10% του μισθού σε αρκετούς εργαζόμενους τα προηγούμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ