Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στα τέλη Σεπτέμβρη οι πρώτοι αναπληρωτές

Στα τέλη του Σεπτέμβρη θα αρχίσουν να φτάνουν στα σχολεία οι αναπληρωτές για να ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης των κενών, τα οποία θα καλύπτονται τμηματικά στην πορεία της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, αυτές τις μέρες εξετάζονται από την αρμόδια υπηρεσία του οι ενστάσεις κατά των προσωρινών πινάκων αναπληρωτών, ενώ οι οριστικοί πίνακες αναμένονται στις 23 Σεπτέμβρη για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μία μέρα μετά για τη Δευτεροβάθμια.

Η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου ενημερώνει ότι θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις, με προτεραιότητα στα κενά της Πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας, με προτεραιότητα τις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά. Το υπουργείο ενημερώνει, επίσης, πως κοινές ειδικότητες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κατανεμηθούν με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Τα κενά στις δομές Ειδικής Αγωγής δε θα ξεκινήσουν να καλύπτονται νωρίτερα από τις 25-26 Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για 6.000 κενά για τα οποία θα αναζητηθούν εθνικοί πόροι, ενώ πέρσι έμειναν ακάλυπτα 3.000 κενά στην Εκπαίδευση.

Στο μεταξύ, απορρίφτηκε από το ΣτΕ η αίτηση 250 περίπου αναπληρωτών εκπαιδευτικών - επιτυχόντων του ΑΣΕΠ κατά της υπουργικής απόφασης για την πρόσληψη αναπληρωτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ