Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Συνέδριο αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας

Στο Διεθνές Συνέδριο Αλληλεγγύης στο Λαό της Συρίας, το οποίο διοργάνωσε η ΠΣΟ στη Δαμασκό, συμμετείχε το ΠΑΜΕ. Το συνέδριο έγινε στις 13-14 Σεπτέμβρη με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, από όλες τις ηπείρους.

Το ΠΑΜΕ στο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας του ΠΑΜΕ με τη Γενική Ομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας κατήγγειλε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μισθοφόρων της στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως είναι η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Κατήγγειλε, επίσης, τη διαχρονική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα των προσφύγων και την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας σε αυτούς που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ξεριζώνουν από τις πατρίδες τους.

Το ΠΑΜΕ δεσμεύτηκε να πάρει νέες πρωτοβουλίες, τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ελλάδας στο συριακό λαό για τον τερματισμό της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ