Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε φτάνουν καν στη στεριά

Στους 34 της προχτεσινής μέρας προστέθηκαν τουλάχιστον άλλοι 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, που έχασαν χτες τη ζωή τους ανοικτά των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας, σε ναυάγιο του πλοίου που τους μετέφερε στην Κω.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) εκτιμά πως τις τελευταίες μέρες έχουν πνιγεί 72 πρόσφυγες και μετανάστες, προσπαθώντας να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Μεταξύ τους είναι οι νεκροί από το Φαρμακονήσι, αλλά και δύο Σύροι που είχαν βρεθεί στην τουρκική πλευρά τη Δευτέρα, στην περιοχή της Σμύρνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του IOM, 464.876 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει από τις αρχές της χρονιάς τη Μεσόγειο, από 432.000 που έδειχναν τα στοιχεία μόλις της περασμένης Παρασκευής, αριθμός διπλάσιος ήδη του συνολικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών που έκαναν ολόκληρο το 2014 την ίδια θαλάσσια διαδρομή.

Χτες, εξάλλου, άρχισαν να στήνονται οι πρώτες σκηνές για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα σύνορα ΠΓΔΜ - Ελλάδας, προκειμένου να βρίσκουν καταφύγιο από τις καιρικές συνθήκες όσοι βρίσκονται στην περιοχή περιμένοντας να μπουν στην ΠΓΔΜ. Θα εγκατασταθεί, επίσης, και κινητή μονάδα περίθαλψης από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org