Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΝΕΟΛΑΙΑ
41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

  • Στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις
  • Το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Με μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα κορυφωθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθούν στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη, με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α

Συναυλίες με τους: Γιώργο Αετόπουλο, Κώστα Καρμπά, Κώστα Μακεδόνα, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Χρονίρ.

Σκηνή Β

Στέλιος Κοτίδης και η Μπάντα. Εκδήλωση - συζήτηση των κλαδικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με θέμα: «Ενας δρόμος υπάρχει: Δυνάμωμα της αντίστασης ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει», όπου θα συμμετάσχουν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Δελής, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Ηχοι και σκοποί του Πόντου με τους Θ. Μπαϊρακτάρη και Γ. Δασκουλίδη. Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Παιδότοπος

«Καλοκαιρινές»... Χειροτεχνίες. «Μαθαίνουμε ..."κόλπα" από ζογκλέρ σε ξυλοπόδαρα». «Αθλοπαιδιές», ομαδικά παιχνίδια. Επίδειξη ενόργανης γυμναστικής από αθλητές του ΟΡΦΕΑ Καλαμαριάς.

* Και τις τρεις μέρες στο χώρο του Παιδότοπου θα λειτουργούν: «Η γωνιά του επιστήμονα» - πειράματα, «Εργαστήρι lego», Facepainting, Χειροτεχνίες - κατασκευές, «Παιχνίδι: ο τροχός της τύχης...».

  • Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α

Συναυλίες με τους: Β. Πετρίδη και τους Γκαϊλέ, Μπάμπη Στόκα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Νάτσιου.

Σκηνή Β

Συγκρότημα του ΠΑΜΕ. Συζήτηση με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις», όπου θα συμμετάσχουν ο Σάκης Βαρδαλής, υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. Συναυλίες με τους: Koza Mostra, Λεωνίδα Μουλαγιαννιό, Νίκο Ταλέα, Μαρία Φραγκούλη.

Παιδότοπος

Χειροτεχνίες. «Καιρικά φαινόμενα και οι ήχοι τους», όπου ομάδα μουσικών μαθαίνει πώς μπορούμε να μιμηθούμε με το σώμα μας και με απλά καθημερινά αντικείμενα τους ήχους του αέρα, της βροχής, της βροντής κ.ά. Μάθημα χορού ζούμπα και λάτιν. Πάρτι.

  • Σάββατο 12 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α

Αφιέρωμα στους αλύγιστους του στρατοπέδου «Παύλου Μελά». Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Συναυλία με τους: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μανώλη Ανδρουλιδάκη και Δημήτρη Μπάση.

Σκηνή Β

Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα. Imam Baildi. Βασίλης Κασσούρας.

Παιδότοπος

Επίδειξη ξιφασκίας. Θέατρο σκιών «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ».

Σε άλλες πόλεις

Φεστιβάλ γίνονται την ερχόμενη βδομάδα και σε πολλές άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα:

  • Τρίτη 8 Σεπτέμβρη:

Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Γιάννη Βήττα, Γραμματέα Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή.

  • Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη:

Λάρισα, 8 μ.μ., Κοίτη Πηνειού, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλίες με το μαθητικό συγκρότημα Strength of Deniel, με τους ΕΔΕΜ, παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Κωστούλη και τους Φώτη Παπανικολάου, Γιάννη Σωτήρη, Δημήτρη Πατούλια κ.ά.

Καλαμάτα, Πάρκο Λιμενικού, με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλίες με τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα blue jeanς, KAZOOR, συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, λαϊκό γλέντι.

Καβάλα, Πάρκο Φαλήρου, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλίες με τον Αγάθωνα και τους Red Way.

Κομοτηνή, Αλσος Αγίας Παρασκευής.

Καστοριά, 8 μ.μ., πλατεία Μακεδονομάχων, με ομιλητή τον Μιχάλη Καραμπατζιά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και συναυλία με μαθητικό συγκρότημα και λαϊκό γλέντι.

Γιάννενα, Πάρκο Λιθαρίτσια, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλία με τον Στέλιο Κοτίδη και την μπάντα του και παραδοσιακό γλέντι με τον Ηλία Πλαστήρα.

Λέσβος, 8 μ.μ., πάρκο Επάνω Σκάλας (ΙΚΑ) στη Μυτιλήνη, με ομιλητή τον Σταύρο Τάσσο, βουλευτή του Κόμματος και συναυλία με τους Rebbelion Connexion - Afaza και λαϊκό γλέντι με τον Ντίνο Αλεξανδρή και την ορχήστρα του.

Ηράκλειο, 6 μ.μ., μουσική σκηνή «ΝΥΝ κ ΑΕΪ», με ομιλητή τον Μ. Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και κουκλοθέατρο από την ομάδα ΚΟΥ-ΚΛΟ, συναυλία από τους ΑΛΜΑ, The Sushi Killers, Nefalla και κρητικό γλέντι με τους Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη.

  • Σάββατο 12 Σεπτέμβρη:

Αλεξανδρούπολη, Πάρκο Ακαδημίας, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλία με τον Αγάθωνα.

Πάτρα, ΤΕΙ, με ομιλήτρια την Μαρία Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και: Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα, λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη, έκθεση με θέμα: «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης... Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη», παιδότοπο κ.ά.

Γρεβενά, 8 μ.μ., πλατεία Λαχαναγοράς (Ρολόι), με ομιλητή τον Θανάση Χαστά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλία με έντεχνο σχήμα και λαϊκό γλέντι.

Κοζάνη, 8 μ.μ., Πάρκο (Γήπεδο), με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ στα Μακρονησιώτικα τραγούδια και συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε μεγάλες πόλεις(22/8/2018)
Ανοίγουν φτερά οι κεντρικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις(16/9/2016)
Φεστιβαλικά ραντεβού σε πολλές πόλεις(9/9/2015)
Εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις(11/9/2009)
Εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις(10/9/2009)
Αλλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις(9/9/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org