Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Θάνος Μικρούτσικος στο Μέγαρο

«Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή», με αυτόν το στίχο, δανεισμένο από το τραγούδι του «Ρόζα» σε στίχους Αλκη Αλκαίου, ο Θάνος Μικρούτσικος έδωσε μια μοναδική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου. Μαζί του η Αφροδίτη Μάνου, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά) και ο Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο).

Αυτή η παράσταση τα είχε όλα. Τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου, τραγούδια του Μίκη, τραγούδια που εμψυχώνουν κι απογειώνουν. Αλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο Θ. Μικρούτσικος και στη χτεσινή βραδιά, αλλά και στην περιοδεία που έκανε όλο το καλοκαίρι, είχε στόχο να ακουστούν «τραγούδια με... αίμα. Τραγούδια από... πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες, που και τότε και τώρα μας περικυκλώνουν. Αυτά είναι τα τραγούδια που θα παίξουμε. Είναι τραγούδια της αθωότητάς μας, είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας λαός που έχει μνήμη, μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει».

Στη συναυλία παρευρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ