Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με δυνατό ΚΚΕ να χτυπήσουμε στην ψυχή του το τέρας

«Με κριτήριο την πείρα και απεγκλωβισμένοι από εκβιαστικά διλήμματα και αυταπάτες, έστω και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, δοκιμάστε, δυναμώστε και με την ψήφο σας το ΚΚΕ. Ενα δυνατό ΚΚΕ το φοβούνται γιατί τους χτυπάει στην ψυχή τους. Και αυτό θέλουμε, να χτυπήσουμε στην ψυχή του το τέρας. Γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Κάθε τι άλλο που σέβεται το κεφάλαιο και την ΕΕ, θα παράγει νέα μνημόνια και νέες αυταπάτες και πολύ - πολύ απογοήτευση στο λαό». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ έχει αντίπαλο τη μεγάλη εργοδοσία, τα μονοπώλια που ελέγχουν την οικονομία και άρα την πολιτική, και την ΕΕ που παίζει το συντονιστή των μονοπωλιακών συμφερόντων. Το ΚΚΕ αντιπαρατίθεται με όποιο πολιτικό κόμμα υπηρετεί αυτήν την πολιτική, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ, που ψήφισαν τα μνημόνια, αλλά και με τη Λαϊκή Ενότητα που συμφωνεί με αυτήν την πολιτική.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ «το ζήτημα της ανατροπής αυτών των σχέσεων παραγωγής, το ποιος έχει το πάνω χέρι, την ιδιοκτησία, σε αυτό το εργοστάσιο και σε όλα τα υπόλοιπα, ποιος καθορίζει την οικονομική, την εξωτερική, τη γενική πολιτική, το ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ που μόνο δεινά έφερε στο λαό μας και σε όλους τους λαούς, δεν το αναθέτει στη δευτέρα παρουσία.

Λέμε ότι για να διατηρήσεις και να αυξήσεις το μισθό σου και τη σύνταξή σου, για να τα βγάλεις πέρα, για να μειωθούν οι φόροι, για να έχεις δουλειά, πρέπει σήμερα να αντισταθείς, να βάλεις εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στη λαίλαπα των μνημονίων.

Ενας αποφασισμένος, οργανωμένος λαός, με τη σωστή στόχευση, έχει δυνατότητα να ζήσει και να ορθοποδήσει αυτή τη χώρα, έξω από την ΕΕ και έξω από την εξουσία του κεφαλαίου».

Αναφερόμενος στο ενεργειακό ζήτημα σημείωσε ότι είναι το πρώτο που απασχολεί όλη την ΕΕ, όλα τα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς θέλουν να αποκοπεί η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία και αναζητούν άλλες ενεργειακές πηγές, π.χ. ΗΠΑ. Τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα αναδιαταχθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, θα προκύψουν μετακινήσεις ενεργειακής περιουσίας, πάντα με θύματα τους εργαζόμενους. Και στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης, στη χώρα μας, οι υδρογονάνθρακες παραδίδονται αυτούσιοι στη διαχείριση αυτού του περίφημου ταμείου της δημόσιας περιουσίας, δηλαδή η ψυχή του ορυκτού πλούτου παραδίδεται στα χέρια της ΕΕ, για να πληρωθεί μέσα από ό,τι βγει το χρέος της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ