Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αλλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αυτές τις μέρες
Σήμερα, Πέμπτη

Στη Δράμα, στο Δημοτικό Κήπο, θα μιλήσει ο Γιώργος Πυργελής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με τους Crash και Indigo.

Αύριο, Παρασκευή

Στην Αρτα, στην πλατεία Σκουφά, με: Συναυλία με τον Στάθη Αρτινό, ομιλία από τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας της ΕΑΜικής Αντίστασης από το φακό του Κ. Μπαλάφα (υλικά που έχει προσφέρει στο Αρχείο του ΚΚΕ ο αδερφός του, Παύλος Μπαλάφας).

Στην Πρέβεζα, στην πλατεία Ανδρούτσου, με: Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία, ομιλία από τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με τους Sober και Rebellion Connexion, λαϊκό γλέντι.

Στη Λαμία, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου, με χαιρετισμό από τον Φοίβο Ιακωβίδη, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Φθιώτιδας της ΚΝΕ, ομιλία από τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, και μουσικό πρόγραμμα με έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Το Σάββατο, 5 Σεπτέμβρη

Στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο σχολείο, με: Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων, μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γ. Ρίτσου, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, ομιλία από τον Δημήτρη Δήμα, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στον Πύργο, στο πάρκο Κούβελου, με: Συναυλία από νεανικά συγκροτήματα, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό σύλλογο «Μωραΐτες», μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γ. Ρίτσου (σκηνοθετική επιμέλεια: Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος), ομιλία από την Ζωή Χαχάμη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και λαϊκό γλέντι.

Στη Χίο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Βουνακίου, με: Εκθέσεις, βιντεοπροβολές, παρουσίαση μοντέρνου χορού, συναυλία με μαθητικό συγκρότημα, μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στις Γυναικείες Φυλακές Χίου (1948 - 1949), ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Στη Σύρο, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Μιαούλη, με αφιέρωμα στην ιστορία των αγώνων του νησιού, ομιλία και μουσικό πρόγραμμα.

  • Την επόμενη βδομάδα Φεστιβάλ θα γίνουν στις 11 Σεπτέμβρη σε: Λάρισα, Καβάλα, Κομοτηνή, Γιάννενα, Λέσβο και στις 12 Σεπτέμβρη σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ