Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας την Παρασκευή στο Θησείο

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Με μία μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο, την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στέλνει η ΚΝΕ το μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές με χιλιάδες νέες ψήφους από τη νέα γενιά.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο ύψος του σταθμού του ΗΣΑΠ, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προπαγανδίζουν τη συγκέντρωση στις γειτονιές και τα στέκια νεολαίας, ανοίγοντας τη συζήτηση για τις εκλογές, καλώντας τη νεολαία να αξιοποιήσει την εμπειρία της και να εμπιστευτεί τη δύναμή της, τη δύναμη του λαού, ενισχύοντας το ΚΚΕ. Καλούν τους νέους να συναντηθούν την Παρασκευή σε ένα πρώτο αγωνιστικό ραντεβού αντίστασης κάτω από τα κόκκινα λάβαρα του τιμημένου ΚΚΕ και να ανανεώσουν αυτό το ραντεβού στις 20 του Σεπτέμβρη στις κάλπες και από τις 21 Σεπτέμβρη και μετά στους δρόμους της οργάνωσης και του αγώνα για τα δικά τους δίκια.

Πλέον και οι νέοι άνθρωποι έχουν αρκετή πείρα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και την κυβέρνηση των τελευταίων μηνών. Γνώρισαν όλα αυτά τα κόμματα που με οποιαδήποτε ταμπέλα κι αν είχαν υπόσχονταν ότι θα σώσουν τη χώρα, αλλά πάσχιζαν να σώσουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών, να έρθει η καπιταλιστική ανάκαμψη και φόρτωναν τα βάρη διαρκώς στις πλάτες του λαού. Γνώρισαν όλους αυτούς που θα έσκιζαν τα μνημόνια, αλλά έφεραν νέα μνημόνια. Γνώρισαν όλους αυτούς που τάχα «διαπραγματεύονταν σκληρά» απέναντι στα «θηρία», αλλά η διαπραγμάτευσή τους αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά παζάρια πάνω στις παραγράφους των μνημονίων, παζάρια για το πόσο θα χάσουν οι εργαζόμενοι.


Το ίδιο έργο έχει παιχτεί ήδη τρεις φορές τα τελευταία χρόνια. Σ' αυτό το έργο, οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν κανένα λόγο να παραμένουν θεατές. Καμιά ελπίδα δεν έχει μείνει πλέον να τους τάξουν. Κανένα «ισοδύναμο» δεν θα ισοσκελίσει όλα αυτά που έχουν χάσει τα λαϊκά στρώματα τα τελευταία χρόνια. Καμιά καλύτερη προοπτική δεν θα ανοίξει για τους νέους αν επιλέξουν τον τάχα καλύτερο διαχειριστή αυτής της κατάστασης, αυτόν που τάχα θα εφαρμόσει καλύτερα το νέο μνημόνιο. Γιατί τώρα έχει φανεί πλέον πιο καθαρά ότι το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος διαχείρισης της φτωχοποίησης του λαού. Δεν υπάρχουν λύσεις στη μια ή στην άλλη διαχείριση εντός του σάπιου συστήματος, η λύση βρίσκεται στην ανατροπή του.

Ειδικά οι νέοι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και νιώθουν εξαπατημένοι, δεν πρέπει να αφήσουν την απογοήτευση να τους κυριαρχήσει. Ούτε έχουν κανένα λόγο να εμπιστευτούν αυτούς που ήταν σάρκα από τη σάρκα της κυβέρνησης, αυτούς που μαζί κορόιδευαν το λαό για τη δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση ενώ είχε υπογραφεί από τις 20 Φλεβάρη η παράταση του δεύτερου μνημονίου. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις δυνάμεις που καλλιέργησαν αυταπάτες συμπορευόμενες με την κυβέρνηση στο κίνημα, παίζοντας το δικό της παιχνίδι στο δημοψήφισμα, καλώντας το λαό να ψηφίσει το «όχι» που θα γινόταν «ναι» κ.ο.κ.

Ούτε βέβαια ταιριάζουν στη νέα γενιά τα σκοτάδια του φασισμού και του ναζισμού, αυτών που το παίζουν τάχα διαφορετικοί και αντισυστημικοί όντας τα μαντρόσκυλα του συστήματος και μετρούν το μπόι τους με το αίμα του Π. Φύσσα, με δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και εργάτες...

Οι νέοι πρέπει να σκεφτούν μπροστά στην κάλπη κοιτάζοντας το μέλλον τους. Το μέλλον που σήμερα τους το έχουν υποθηκεύσει, αλλά δεν πρέπει να το χαρίσουν στα παζάρια των δανειστών και στα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Μπορούν να το παλέψουν, να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές για τη ζωή τους, να πάρουν πίσω τα όνειρά τους.

Το ΚΚΕ είναι στήριγμα και δύναμη για τους αγώνες και τα δικαιώματα της νέας γενιάς. Είπε στο λαό την αλήθεια όσο σκληρή κι αν ήταν, χωρίς να υπολογίζει αν και πόσες ψήφους θα χάσει. Είπε πραγματικό «όχι» στα μνημόνια και έφερε στη Βουλή νόμο για την κατάργησή τους, που η κυβέρνηση (μαζί και τα στελέχη του σημερινού κόμματος «Λαϊκή Ενότητα») ποτέ δεν έφερε για συζήτηση και για ψήφιση.

Και την επόμενη μέρα των εκλογών γνωρίζουν οι νέοι ότι θα έχουν το ΚΚΕ στο πλάι τους να αντιπαλεύει την άγρια φοροληστεία, τις περαιτέρω απώλειες στο λαϊκό εισόδημα, τη λαίλαπα των παλιών και του νέου μνημονίου. Γνωρίζουν ότι η ΚΝΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές. Θα δυναμώσει η πάλη ενάντια σε «μνημόνια και αφεντικά». Θα δυναμώσει η οργάνωση του λαού, θα ενισχυθεί ο δρόμος που οδηγεί στην πραγματική εναλλακτική λύση και τη διέξοδο προς όφελος του λαού.

Γιατί το μέλλον της νεολαίας είναι να μπορεί να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγεται σε αυτή τη χώρα και να μην τον καρπώνονται μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Είναι να έχει ο λαός καθολικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, να αξιοποιούνται προς όφελός του, για την πρόοδό του τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης, να έχει εξασφαλισμένες δουλειά, στέγη, διακοπές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές. Και αυτό δεν είναι ένα μακρινό όνειρο, αλλά ένας δρόμος που μπορεί να ανοίξει από σήμερα με εμπιστοσύνη στην πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Είναι ο δρόμος που το ΚΚΕ καλεί τους νέους να βαδίσουν, ο δρόμος της ρήξης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και της ανατροπής του σάπιου συστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο σταθερά αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα (2016-11-05 00:00:00.0)
Σήμερα το μεγάλο νεολαιίστικο ραντεβού στο Θησείο (2015-09-04 00:00:00.0)
Εξαθλίωση ή αντεπίθεση (2012-06-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλει σύλληψη στελέχους του Κόμματος (2012-03-14 00:00:00.0)
Αύριο στο Σύνταγμα η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ (2011-11-03 00:00:00.0)
Μαζική πολιτική δράση για αλλαγές προς όφελος του λαού (2011-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org