Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το Σάββατο η μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους

Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες, αλλά και με την ανάρτηση προπαγανδιστικού υλικού στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου και σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, που θα γίνει το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Η προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας θα γίνει στις 5 μ.μ., στο «στέκι αγώνα» (Αριστοτέλους με Τσιμισκή).

Μεθαύριο, Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα.

Την ίδια μέρα (Παρασκευή 4/9), η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί συνδικάτα, συνδικαλιστές, Επιτροπές Αγώνα σε πλατιά σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος).

Αντικείμενο της συζήτησης είναι πώς θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη στους χώρους δουλειάς ενάντια στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του 3ου μνημονίου, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα. Θα συζητηθεί, επίσης, η κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και η προοπτική που βάζει στόχο το ταξικό κίνημα.

Μάχη σε όλα τα μέτωπα

Οι ταξικές δυνάμεις δίνουν ταυτόχρονα τη μάχη για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων και την απόκρουση της επίθεσης των εργοδοτών. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των απολυμένων του ξενοδοχείου «Διακονία» της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αλλά και των εργαζομένων στα «Ster Cinemas», που είναι απλήρωτοι από τον Απρίλη.

Οι απολυμένοι του «Διακονία», για περισσότερο από ένα μήνα, καθημερινά συγκεντρώνονται στο χώρο, απαιτώντας ανάκληση των απολύσεων και ταυτόχρονα επαγρυπνούν, προκειμένου να μην προχωρήσουν τα σχέδια της Μητρόπολης να το λειτουργήσει μέσω ιδιωτών και με εργαζόμενους με μισθούς πείνας και μέσω εργολάβων. Οι εργαζόμενοι στα «Ster Cinemas» στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία» είναι απλήρωτοι από τον Απρίλη και παλεύουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Και στις δύο περιπτώσεις, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και οργανώνει μαζί τους την πάλη ενάντια στις απολύσεις, για να σταματήσει η απλήρωτη δουλειά, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και ταυτόχρονα για την απόκρουση των νέων βάρβαρων μέτρων του μνημονίου.

Δραστηριότητες Συνδικάτων και Γραμματειών

Για το συλλαλητήριο του Σαββάτου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης θα κάνει σήμερα εξορμήσεις σε εργοτάξια και γιαπιά στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα εξορμήσεων σε δεκάδες τόπους δουλειάς υλοποιούν, επίσης, τα Συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Κατεργασίας Ξύλου, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Γραφικών Τεχνών Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, καθώς και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Μέταλλο.

Μαζικές εξορμήσεις από προέδρους και στελέχη Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα γίνουν και το τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Επίσης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προγραμματίζει Γενική Συνέλευση την Πέμπτη. Ακόμα:

  • Η Γραμματεία Κατερίνης του ΠΑΜΕ διοργάνωσε σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από την πλατεία Κατερίνης, στις 4 μ.μ.
  • Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚ Βόλου, με θέμα τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.
  • Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα δρομολογηθεί πούλμαν, με αναχώρηση από την πλατεία του Εργατικού Κέντρου, στις 2.30 μ.μ. (δηλώσεις συμμετοχής στο ΕΚΝΛ, στα σωματεία και στο τηλέφωνο 2410.250.708, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.).
  • Τέλος, σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας (στον 1ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας), η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ