Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
  • Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη, 10 Σεπτέμβρη

Με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα κορυφωθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθούν στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη, με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...».

Αναλυτικά το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Πέμπτη, 10 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α'

Συναυλίες με τους: Γιώργο Αετόπουλο, Κώστα Καρμπά, Κώστα Μακεδόνα, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα και Χρονίρ.

Σκηνή Β'

Στέλιος Κοτίδης και Η Μπάντα. Συζήτηση με θέμα: «Ενας δρόμος υπάρχει, δυνάμωμα της αντίστασης ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει». Ηχοι και σκοποί του Πόντου, με τους Θ. Μπαϊρακτάρη και Γ. Δασκουλίδη. Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Παιδότοπος

«Καλοκαιρινές... Χειροτεχνίες». «Μαθαίνουμε ..."κόλπα" από ζογκλέρ σε ξυλοπόδαρα». «Αθλοπαιδιές», ομαδικά παιχνίδια. Επίδειξη ενόργανης γυμναστικής από αθλητές του «Ορφέα» Καλαμαριάς.

  • Στο χώρο του Παιδότοπου θα λειτουργούν και τις τρεις μέρες: «Η γωνιά του επιστήμονα» - πειράματα, «Εργαστήρι lego», Facepainting, Χειροτεχνίες - κατασκευές, Παιχνίδι «Ο τροχός της τύχης...».
Παρασκευή, 11 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α'

Συναυλίες με τους: Β. Πετρίδη και οι Γκαϊλέ, Μπάμπη Στόκα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη και Σοφία Νάτσιου.

Σκηνή Β'

Συγκρότημα του ΠΑΜΕ. Συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις». Συναυλίες με τους: Koza Mostra, Λεωνίδα Μουλαγιαννιό, Νίκο Ταλέα και Μαρία Φραγκούλη.

Παιδότοπος

Χειροτεχνίες. «Καιρικά φαινόμενα και οι ήχοι τους». Ομάδα μουσικών μαθαίνει πώς μπορούμε να μιμηθούμε με το σώμα μας και με απλά καθημερινά αντικείμενα τους ήχους του αέρα, της βροχής, της βροντής κ.ά. Μάθημα χορού ζούμπα και λάτιν. Πάρτυ.

Σάββατο, 12 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α'

Αφιέρωμα στους αλύγιστους του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά». Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Συναυλία με τους: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μανώλη Ανδρουλιδάκη και Δημήτρη Μπάση.

Σκηνή Β'

Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα. Imam Baildi. Βασίλης Κασσούρας.

Παιδότοπος

Επίδειξη ξιφασκίας. Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org