Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θέλει πρωτιά, «σταθερότητα» και συνεργασίες για «αλλαγές» υπέρ του κεφαλαίου

Φουλάρει τις μηχανές η ΝΔ, ώστε διεκδικώντας την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές, να παίξει βασικό ρόλο στην επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων, για το πέρασμα των αναδιαρθρώσεων που χρειάζεται το κεφάλαιο. Σε αυτήν τη βάση, παίζει με όλα τα ψευτοδιλήμματα και τα αποπροσανατολιστικά κόλπα που προβλήθηκαν στο λαό και το προηγούμενο διάστημα: Ποιος μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας στην ΕΕ και στο ευρώ, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει «ισοδύναμα μέτρα», τάχα εξισορρόπησης των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης, σε «διάγγελμά» του, επέμεινε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα».

Προβάλλοντας, δε, ζητούμενα των μονοπωλίων, είπε πως «το νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες: Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. (...) Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η πατρίδα μας στο δρόμο της ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής». Σημειωτέον, το πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ, όπως θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες, αναμένεται να περιλαμβάνει επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων» της δημόσιας διοίκησης και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως δεσμεύτηκε, άλλωστε, και ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση, επιχειρώντας να προσεταιριστεί ψηφοφόρους του λεγόμενου «μεσαίου χώρου», ο Ευ. Μεϊμαράκης ζήτησε «επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου», «σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Ελληνες», καθώς «κανένας δεν περισσεύει». Στην ίδια γραμμή, συνέχισε λέγοντας ότι «οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες».

Αντίστοιχα, περιοδεύοντας στην Κορινθία, απευθύνθηκε σε όσους «είναι ακόμα θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα, είναι πικραμένοι και αγανακτισμένοι και εν πολλοίς είναι προβληματισμένοι για το τι θα ψηφίσουν», λέγοντας ότι «η ψήφος αγανάκτησης, η ψήφος τιμωρίας, δεν οδηγεί σε λύσεις (...) δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ψήφου».

Περιοδεύοντας, τέλος, στην Αιτωλοακαρνανία, στην ίδια - με τον ΣΥΡΙΖΑ - βάση αποπροσανατολισμού του λαού, ότι τάχα μπορούν να απαλυνθούν μέτρα του νέου μνημονίου, κι ενώ μένουν αναλλοίωτα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των δύο προηγούμενων, υποσχέθηκε «ισοδύναμα μέτρα» για να αποφευχθούν, τάχα, τα νέα μέτρα ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχώρισε «τον αγρότη που ζει μόνο από το αγροτικό του εισόδημα τον κατ' επάγγελμα αγρότη», ζητώντας «να τον δούμε διαφορετικά από εκείνους οι οποίοι έχουν ως δεύτερο εισόδημα το αγροτικό», παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, λόγω μικρού κλήρου ή μικρής παραγωγής και σε κάθε περίπτωση λόγω εξευτελιστικών τιμών από τους μεσάζοντες, είναι αναγκασμένοι να κάνουν και δεύτερη, και τρίτη δουλειά, και είναι αυτοί ακριβώς που θα ξεκληριστούν, ανοίγοντας δρόμο για την ταχύτερη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου.

Τέλος, στη ΝΔ ετοιμάζουν για σήμερα το βράδυ συγκέντρωση έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Ρηγίλλης, θέλοντας να σηματοδοτήσουν επιστροφή της παράταξης στις ...ρίζες της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ