Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Δήμος Περάματος απέλυσε τις καθαρίστριες σχολείων

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Περάματος, από το πρωί έως αργά το απόγευμα, προχώρησαν χτες οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Περάματος, συσπειρωμένες στο κλαδικό τους σωματείο, συνεχίζοντας τη μάχη ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) να τις απολύσει.

Ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Λαγουδάκης, και η δημοτική του αρχή, ως εμπροσθοφυλακή της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τον Ιούνη αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις των 20 καθαριστριών, με το πρόσχημα ότι «υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι και έχουν και αυτοί δικαίωμα να διεκδικήσουν μία θέση», χαρακτηρίζοντας ...«απαράδεκτο» οι καθαρίστριες να διεκδικούν να μην απολυθούν και να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου.

Πρόκειται για καθαρίστριες που εδώ και 10 έως και 18 χρόνια εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέχρι εξάντλησης, αφού δεν επαρκούν, πληρώνονται με το ποσό των 300 και κάτι ευρώ και τώρα η δημοτική αρχή τις πετάει στην ανεργία σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

Μάλιστα, στις 27 Αυγούστου η δημοτική αρχή ανάρτησε προκήρυξη για την πρόσληψη καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου για το σχολικό έτος 2015 - 2016, επικαλούμενη απόφαση των Σχολικών Επιτροπών, οι οποίες ουδέποτε συνεδρίασαν. Αυτό, εκτός όλων των άλλων, σημαίνει πρακτικά ότι τουλάχιστον έως το τέλος Σεπτέμβρη, τα σχολεία της πόλης θα μείνουν χωρίς καθαριότητα, αφού δεν μπορεί να γίνει διαγωνισμός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στο πλευρό τους βρέθηκε, χτες, εκ μέρους του ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Σήμερα, στις 11.30 π.μ., οι καθαρίστριες της Αττικής θα κάνουν διαμαρτυρία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε δελτίο Τύπου, το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά καταγγέλλει την απόφαση της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας ότι «μέσα στην ένταση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει κάθε λαϊκή οικογένεια στο Πέραμα, η δημοτική αρχή επιλέγει την ανακύκλωση της φτώχειας και της ανεργίας. Απολύει εργαζόμενους, εμπαίζει τους ανέργους της πόλης στους οποίους τάζει θέσεις εργασίας και αφήνει τα σχολεία χωρίς καθαριότητα, με άμεσο κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών.

Οι εργαζόμενες είναι αποφασισμένες να μη χάσουν το μεροκάματό τους και διεκδικούν: Να γίνει τώρα η ανανέωση των συμβάσεών τους και η μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε μόνιμη και σταθερή δουλειά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ