Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ
Είπε την αλήθεια στο λαό

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις όλης της προηγούμενης περιόδου επιβεβαιώνουν πεντακάθαρα ότι το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό, αποκάλυψε την πραγματική ουσία των εξελίξεων όλου αυτού του διαστήματος και δικαιώθηκε για τη στάση του.

Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, η νεολαία μπορούν, πλέον, με την ίδια τους την πείρα να δουν ότι η στάση του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, μια στάση που κράτησε αταλάντευτα και κόντρα στις κάθε είδους πιέσεις του συστήματος και των επιτελείων του, όχι μόνο δικαιώνεται από τις ίδιες τις εξελίξεις, αλλά είναι αυτή που μπορεί σήμερα να αποτελέσει το σημείο αναφοράς πάνω στο οποίο μπορεί να πατήσει η πείρα του λαού ώστε να γίνει δύναμη αγώνα και ανατροπής:

-- Δικαιώνεται η ανυποχώρητη στάση του ΚΚΕ ενάντια στη συμμετοχή σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης, όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται αυτές, «αριστερές» ή «δεξιές», «μνημονιακές ή αντιμνημονιακές», «εθνικής ενότητας» ή «ειδικού σκοπού» κ.ο.κ... Επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις η προειδοποίηση του ΚΚΕ ότι στο πλαίσιο του καπιταλιστικού μονόδρομου και των λυκοσυμμαχιών του κεφαλαίου καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, αντίθετα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τους σιδερένιους κι αντιλαϊκούς τους νόμους, που επιβάλλουν το ξεζούμισμα του λαού για να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία, οι επενδύσεις του κεφαλαίου.

-- Επιβεβαιώνεται η έγκαιρη πρόβλεψη του ΚΚΕ για την κατάληξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση των δεσμεύσεών της απέναντι στο κεφάλαιο και απέναντι στον αντιλαϊκό στόχο της ίδιας της καπιταλιστικής ανάκαμψης, δεσμεύσεις οι οποίες χαρακτήριζαν ξεκάθαρα τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όσο και αν προσπαθούσε να το κουκουλώσει με ριζοσπαστική τάχα φρασεολογία και εξαγγελίες για ορισμένα ψίχουλα, που τελικά ούτε αυτά «χώρεσαν» στις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας.

-- Δικαιώνεται το κάλεσμα του ΚΚΕ ήδη από την επομένη των βουλευτικών εκλογών του Γενάρη του 2015 στο λαό για καμιά αναμονή, καμία ανοχή απέναντι στη νέα κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, όταν κάποιοι έσπερναν αυταπάτες, διαβεβαίωναν με στόμφο ότι «αυτή η Βουλή μνημόνια δε θα ψηφίσει». Σκεφτείτε πού θα ήταν σήμερα το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ποιο θα ήταν το αποκούμπι για τους αναγκαίους αγώνες του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση, αν το ΚΚΕ είχε δεχτεί να γίνει το... αριστερό δεκανίκι στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά», αν έτρεχε στις κινητοποιήσεις στήριξης της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης για λογαριασμό του κεφαλαίου... για να την πιέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της!

-- Επιβεβαιώνεται ότι η πραγματική αιτία των μνημονίων, όπως έγκαιρα αποκάλυψε το ΚΚΕ, είναι η ίδια η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση με νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, με ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη. Με κριτήριο ακριβώς τη δέσμευσή τους σε αυτήν την αντιλαϊκή στρατηγική, «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ ψήφισαν παρέα το νέο μνημόνιο. Στην αντίπερα όχθη, η στάση του ΚΚΕ στη Βουλή και στο κίνημα επιβεβαίωσε ότι είναι το κόμμα που λέει το πραγματικό και ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, ακριβώς γιατί αντιπαλεύει την ίδια τη στρατηγική του κεφαλαίου και των λυκοσυμμαχιών του που τα υπαγορεύουν.

-- Επιβεβαιώνεται ότι ο καπιταλισμός και οι διεθνείς ενώσεις του, όπως η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, δεν αλλάζουν χαρακτήρα, δε γίνονται φιλολαϊκά με δήθεν αριστερές κυβερνήσεις, με δημοψηφίσματα και διαπραγματεύσεις που στην πραγματικότητα διεξάγονται για λογαριασμό της κάθε αστικής τάξης. Το βάθεμα της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, είτε έχουν μεγάλο είτε μικρότερο ποσοστό κρατικού χρέους, είτε έχουν ευρώ είτε εθνικό νόμισμα, η εμβάθυνση των μνημονίων διαρκείας στο πλαίσιο της συζήτησης των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων της ΕΕ και της Ευρωζώνης για την «επόμενη μέρα» της λυκοσυμμαχίας τους, επιβεβαιώνουν ότι οι υπαρκτές αντιθέσεις και οι τσακωμοί όλων αυτών καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά αφορούν το πώς θα μοιράσουν μεταξύ τους τα κέρδη και τις ζημιές του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ