Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Με «διακύβευμα» τις προτεραιότητες του κεφαλαίου

Την ανησυχία του μήπως και δεν εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, εξέφρασε χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Bloomberg».

Κάνοντας ό,τι μπορεί για να δείξει ότι το κόμμα του μπορεί να αποτελέσει στήριγμα στην υλοποίηση των ζητούμενων του κεφαλαίου που ματώνουν το λαό, σημείωσε ότι σε αυτές τις εκλογές, «αυτό που διακυβεύεται είναι η εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές, σε αντάλλαγμα για το 86 δισ. ευρώ πακέτο διάσωσης». Με το ίδιο κριτήριο, πρόσθεσε ακόμα ότι παρότι «έχουμε σημαντικές διαφορές» με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι «είναι έτοιμο να συζητήσει» την προοπτική για σχηματισμό κυβέρνησης με αυτόν μετά τις εκλογές.

Από την άποψη αυτή, εξέφρασε και πάλι το... παράπονό του απέναντι στον Αλ. Τσίπρα για τις δηλώσεις του ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με το Ποτάμι - με το οποίο βέβαια συνεργάστηκε μια χαρά στην ψήφιση του μνημονίου - λέγοντας ότι «οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που καθορίζουν ποιος θα συνεργαστεί με ποιον» και χαρακτηρίζοντας «μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα να πει ότι δε θα συνεργαστεί με κανένα, εκτός από ένα κόμμα της αρεσκείας του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ