Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε γρήγορα το μνημόνιο... »

Διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να υλοποιήσει πιο αποτελεσματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο δίνει η ΝΔ

Με το σύνθημα «Μας πήγαν πίσω - Τώρα πάμε μπροστά. Στις 21 ξεκινάμε», άρχισε η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, την ίδια μέρα που ο Αλ. Τσίπρας λάνσαρε από την πλευρά του το σύνθημα «Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω... Θα πάει μόνο μπροστά», δείχνοντας αν μη τι άλλο την πλήρη σύγκλιση των βασικών αστικών κομμάτων, ακόμα και στις διατυπώσεις των αποπροσανατολιστικών συνθημάτων τους...

Στο «ζουμί», χρησιμοποιώντας τα αποκαλυπτήρια του νέου αντιλαϊκού μνημονίου που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΝΔ επιδιώκει να λανσάρει το αφήγημα ότι η δική της αντιλαϊκή πολιτική «τώρα δικαιώνεται», ενώ παράλληλα επιχειρεί την αναστύλωση του «κεντροδεξιού πόλου» που έχει ανάγκη το αστικό πολιτικό σύστημα, παρουσιάζοντάς τον ως τη ...«δύναμη της σιγουριάς», που τάχα μπορεί να εμπιστευτεί και ο λαός.

Σε αυτά τα πλαίσια, χτες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, εγκαινίασε το πρόγραμμα περιοδειών του από τη Βοιωτία. Σε δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ, απηύθυνε ξανά τη γνωστή «έκκληση» της ΝΔ για «εθνική συνεννόηση» και κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές, προκειμένου να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η στρατηγική της ΕΕ και τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. «Ευρισκόμενος στη Βοιωτία, ξεκίνησα τις επισκέψεις μου από την Αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο. Ακριβώς γιατί ήθελα να εκπέμψω ένα μήνυμα, ότι πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε θεσμικά, για να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και που "σωτήρες" μπορεί να έδιναν από μόνοι τους λύσεις» είπε.

Εξάλλου, προχτές βράδυ, σε συνέντευξή του στον ΑLPHΑ, επιτέθηκε ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα επειδή πήγε σε πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι είχε τη στήριξη της ΝΔ για να εφαρμόσει το μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού. Ανέφερε, επίσης, ότι είτε η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα είτε όχι, πρόθεσή της είναι να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ «για το υπέρτατο συμφέρον της χώρας», δηλαδή του εγχώριου κεφαλαίου, «σημείο» άλλωστε που τους ενώνει. «Εγώ», σημείωσε, «είπα ότι αν ο κ. Τσίπρας δε θέλει, πάμε με κάποιον άλλον, όπως ο κ. Δραγασάκης, τον οποίο εκτιμώ, σέβομαι και δεν είναι ο μόνος. Είναι κι άλλοι μες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερα τον κ. Δραγασάκη, θέλοντας να δώσω τα δείγματα ή τα κριτήρια με βάση τα οποία θα μπορούσαμε σε κάποιο πρόσωπο να συμφωνήσουμε, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος κι αφού αποδεχόμαστε ότι από τον πρώτο πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός κι αφού αποδεχόμαστε να μη γίνουν εκλογές».

Χαρακτηριστικές ήταν και οι χτεσινές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ. Αποκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα «loser της διαπραγμάτευσης», λέγοντας ότι «έπαιξε και έχασε» και πρόσθεσε: «Για εμάς, η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι ελιγμός. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς μπορούμε γρήγορα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, ενώ αν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεκινήσει τις ίδιες παλινωδίες, από την επόμενη, κιόλας, μέρα».

«Ο μόνος τρόπος για να επαναδιαπραγματευτείς, είναι να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις. Τα διαρθρωτικά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν, ενώ στο δημοσιονομικό σκέλος έχουμε περιθώρια ελιγμών, καταθέτοντας μία σειρά ισοδυνάμων» συμπλήρωσε, σε μια αναφορά - καρμπόν με όσα ανέφερε, μια μέρα πριν, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Ολγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο περί «επαναδιαπραγμάτευσης», μέσα από την επίτευξη των στόχων του μνημονίου!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ