Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Η εφαρμογή του μνημονίου είναι «ένα το κρατούμενο»

Με επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της να δείξει στους εκπροσώπους του κεφαλαίου ότι το κόμμα της μπορεί, με βάση και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλει στη διαμόρφωση του αναγκαίου για το σύστημα «τρίτου εναλλακτικού σοσιαλδημοκρατικού πόλου».

Στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, επισήμανε ότι «οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης βιώνουν με ιδιαίτερη ένταση τις συνέπειες της αποτυχίας του κ. Τσίπρα στην οικονομία. Τις συνέπειες που περιλαμβάνει το 3ο και επαχθέστερο μνημόνιο», γι' αυτό, όπως είπε, «έχει έρθει η ώρα να επιστρέψει η ελπίδα στην Ελλάδα». Εξηγώντας ποια είναι αυτή η νέα ...ελπίδα (μετά την «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη), πρόσθεσε: «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο, εθνικό, αναπτυξιακό σχέδιο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα. Μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας (...) μακριά από την αυταπάτη της αυτοδυναμίας» και πρόσθεσε: «Η χώρα δε χρειάζεται απλά την εφαρμογή του μνημονίου (σ.σ. του... «επαχθέστερου» κατά τ' άλλα), πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τους δύσκολους όρους που περιλαμβάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα προχωρήσει η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, η ίδια αρνήθηκε να πει κάτι συγκεκριμένο, σημειώνοντας: «Προχωράμε με όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, με όσους διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή τον τρίτο εναλλακτικό σοσιαλδημοκρατικό πόλο που έχει ανάγκη η χώρα».

Πάντως, φαίνεται ότι - σε αυτό το σκέλος τουλάχιστον - το «εγχείρημα» κολλάει, καθώς στελέχη του ΠΑΣΟΚ δε θέλουν την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου, αλλά και ο ίδιος θέτει όρους για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του κόμματός του, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει δεκτούς. Προχτές το βράδυ, σε επιστολή που απέστειλε ο Γ. Παπανδρέου στην Φ. Γεννηματά, σημειώνει σχετικά με τη διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ που απαιτεί το ΠΑΣΟΚ, ότι «τέτοια προαπαιτούμενα δε βοηθούν στην επιτυχία του διαλόγου», ενώ καταλήγει ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός του.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, με χτεσινές του δηλώσεις, εκτίμησε ότι (παρά τις διαφωνίες αυτών που προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ) η συνεργασία του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ θα επικυρωθεί από τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ