Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Σε εργαζόμενους του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

Από τη συζήτηση της Τ. Τσατσούλη με εργαζόμενους του δήμου
Από τη συζήτηση της Τ. Τσατσούλη με εργαζόμενους του δήμου
Σε εργαζόμενους του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης μίλησε το πρωί της Τετάρτης 26/8 η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε περιοδεία που οργανώθηκε από τις κομματικές δυνάμεις στο χώρο.

Οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους εργάζονται με τις γνωστές 5μηνες συμβάσεις και μάλιστα απλήρωτοι και χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα πληρωθούν, συζητώντας με το στέλεχος του Κόμματος σημείωναν πως ζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα από την πολιτική που εφαρμόζεται και πως από ό,τι φαίνεται αυτά θα διογκωθούν με το νέο μνημόνιο.

Η Τ. Τσατσούλη, σημειώνοντας ότι δεν αρκεί η περιγραφή των προβλημάτων, κάλεσε τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης ώστε κανένας να μη μένει μόνος του στην κρίση. Το στέλεχος του Κόμματος επέμεινε στην ανάγκη οι πιο παλιοί και μόνιμοι εργαζόμενοι να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να εξασφαλιστούν το μεροκάματο και η μόνιμη εργασία για όλους, να μην εφησυχάζουν, αντίθετα να διεκδικούν όταν βλέπουν τους συμβασιούχους συναδέλφους τους απλήρωτους και χωρίς μέτρα προστασίας στη δουλειά. Οπως είπε, πρόκειται για ανθρώπους που μετά από χρόνια ανεργίας δουλεύουν με τις πεντάμηνες συμβάσεις, αναλαμβάνουν καθήκοντα για τα οποία δεν είναι εκπαιδευμένοι, χωρίς στοιχειώδη μέσα προστασίας και εισπράττουν την κοροϊδία από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για το πότε θα πληρωθούν. Γι' αυτό επισήμανε την αναγκαιότητα να μην κατεβάζουν τις απαιτήσεις τους στο όριο της επιβίωσης, αλλά να διεκδικούν μέσα από τα σωματεία και βάζοντας στην άκρη τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Οπως είπε, «όσο η εργατιά περιμένει ψίχουλα από την αστική τάξη και τις κυβερνήσεις της, τόσο θα "τρώει κατραπακιές" και μάλιστα όχι μόνο με τα απανωτά μέτρα αλλά και με την καταστολή».

Ενισχυμένο ΚΚΕ σημαίνει περισσότερες δυνατότητες στην πάλη του λαού

Αναφερόμενη στην εκλογική μάχη, η Τ. Τσατσούλη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να πάρει την υπογραφή του λαού για τη σφαγή του και ότι «όρος για να υπάρξει αισιοδοξία, για να φύγει η απογοήτευση και η κατήφεια από τους εργαζόμενους και τη φτωχολογιά είναι να ενισχυθεί σημαντικά το ΚΚΕ, καθώς αυτό θα διευκολύνει την πάλη, θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα του λαού να συγκρουστεί με αυτή την κατάσταση».

Τόνισε επίσης ότι οι εργαζόμενοι, διαλέγοντας το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ, θα δουν καλύτερα και τους αντιπάλους τους. «Ασχετα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση», πρόσθεσε, «ο εργάτης δεν πρέπει να ξεχνά ότι η αστική τάξη έχει την εξουσία και πρέπει η εργατική τάξη να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να σηκώσει κεφάλι και να συγκρουστεί μαζί της. Σ' αυτό το δρόμο θα βρει πολλούς αντιπάλους. Πότε "αριστερούς", πότε δεξιούς, πότε "αναμάρτητους" και δήθεν "άφθαρτους", που όλοι έχουν ως αφετηρία τη διαφύλαξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης με τους εργαζόμενους η Τ. Τσατσούλη υπογράμμισε ότι ο δρόμος που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα από το λαό και τον έφτασε ως εδώ ήταν «υπομονή και θυσίες μέχρι να περάσει η κρίση. Και τώρα τον καλούν να συνεχίσει με το ίδιο σχέδιο, διαλέγοντας ποια κυβέρνηση θα το υλοποιήσει. Αυτό το δρόμο πρέπει να αποχωριστεί ο λαός, να οργανωθεί και να τον ανατρέψει, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ».

«Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το αύριο ώστε οι εργαζόμενοι να κερδίσουν και στις σημερινές καθημερινές μάχες», συμπλήρωσε το μέλος της ΚΕ. «Σχέδιο που πρέπει να αγκαλιαστεί από τους εργαζόμενους. Που λέει ότι πρέπει να ξεμπερδέψουμε με την εξουσία της αστικής τάξης, να πάρουμε την οικονομία στα χέρια μας, με την κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, του πλούτου και να σχεδιαστεί η παραγωγή με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα στην ΕΕ, με την εξουσία απείραχτη. Οσο την εξουσία την έχουν οι αστοί, η οικονομία δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ