Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέο αιματοκύλισμα

ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--

Το αιματοκύλισμα που προκαλεί η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου στο λαό, συνεχίστηκε χτες στην Ανατολική Ουκρανία με βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές, στους θύλακες που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές, τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Το αποτέλεσμα ήταν 9 νεκροί άμαχοι, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, που όπως καταγγέλθηκε, χτυπήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή, έναν από ομάδα 50 που έχουν στείλει οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονέτσκ. Επίσης, τραυματίστηκαν και 5 πολιτοφύλακες, ενώ ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την απώλεια 7 στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 13, σε μάχες στη Μαρίινκα κοντά στην περιφέρεια της Μαριούπολης. Ακόμα, από τους βομβαρδισμούς της Πέμπτης το πρωί σοβαρές ζημιές υπέστησαν 2 νοσοκομεία, 3 εκπαιδευτικά κέντρα και ένα νηπιαγωγείο.

Ενώ, λοιπόν, συνεχίζεται αυτό το μακελειό, ο μεγαλοκαπιταλιστής Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, από τις Βρυξέλλες που επισκέφτηκε χτες και είχε επαφές με τους Γιούνκερ, Τούσκ, επικεφαλής της ΕΕ, εμφανίστηκε δήθεν θεματοφύλακας της συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ της 12ης Φλεβάρη του 2015, καλώντας στην εφαρμογή της, ενώ είναι αυτός που την παραβιάζει καθημερινά.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ουκρανική κυβέρνηση, που εκφράζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας, ανακοίνωσε χτες ότι κατέληξε με τους πιστωτές (ΔΝΤ και μεμονωμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εξαίρεση τη Ρωσία) σε διαγραφή 20% του χρέους, δηλαδή περίπου 3,6 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία αυτή, μετά από 5 μήνες διαπραγματεύσεων, κατέληξε στη μείωση με αύξηση του επιτοκίου (στο 7,75% από 7,2% ) και μια επιμήκυνση κατά τέσσερα χρόνια της περιόδου αποπληρωμής. Βέβαια και αυτή την υποτιθέμενη ελάφρυνση θα πληρώσει ο ουκρανικός λαός, που σηκώνει τα βάρη όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία λίγων κηφήνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ