Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΚΩ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να απομονωθούν οι φασιστικές απόψεις της Χρυσής Αυγής

Τα σούρτα - φέρτα των χρυσαυγιτών σε Δήμο και Επαρχείο Κω είναι συνέχεια του κλίματος που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την όξυνση του μεταναστευτικού, επισημαίνει η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι υπόδικοι χρυσαυγίτες βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος και Ηλ. Παναγιώταρος επισκέφτηκαν το νησί την Τρίτη 25 Αυγούστου, για να χύσουν το δηλητήριο του ρατσισμού, αξιοποιώντας τη στάση της δημοτικής αρχής που καλλιεργεί κλίμα ξενοφοβίας.

Η ΚΟΒ του ΚΚΕ τονίζει: «Οι ξενοφοβικές - ρατσιστικές δηλώσεις των τοπικών αρχών, η καταστροφολογία όσο και η απραξία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες που έχουν αμφότεροι, αποτέλεσαν και προσκλητήριο για την εγκληματική - φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να στείλει τους βουλευτές της στο νησί.

Η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού να αποδώσει εκεί που ανήκουν τις ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση, δηλαδή στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, που ενισχύει τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την Περιφέρεια και το Δήμο, που στηρίζουν την παραπάνω πολιτική. Τον καλούμε να συνεχίσει να πιέζει τη συγκυβέρνηση, το Δήμο και την Περιφέρεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, δηλαδή εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και άμεση παροχή εγγράφων για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Τον καλούμε να εντείνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες, να γυρίσει την πλάτη του στα ξενοφοβικά καλέσματα του Δήμου και να απομονώσει τις γνωστές ρατσιστικές, φασιστικές απόψεις της Χρυσής Αυγής, που βρήκε ευκαιρία να ξαναδείξει το απάνθρωπο, αποκρουστικό, δολοφονικό πρόσωπό της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ