Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Κινητοποιήσεις μέσα κι έξω από τις στοές

Σε συμβολικό αποκλεισμό του πρώην Δημαρχείου Αρναίας προχώρησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για την επαναλειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ολυμπιάδα, όπου δεκάδες συνάδελφοί τους μεταλλωρύχοι εξακολουθούν να παραμένουν κλεισμένοι μέσα στις στοές των μεταλλείων. Σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στις διασταυρώσεις Στρατωνίου - Ιερισσού και Γοματίου - Πλανών.

Στο μεταξύ, με ανακοινώσεις εκατέρωθεν συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - εταιρείας, στα γρανάζια της οποίας εμπλέκουν και τους εργαζόμενους. Χτες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, γνωστοποίησε με επιστολή του τη δυνατότητα διεξαγωγής διαλόγου με την «Ελληνικός Χρυσός», υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τις εργασίες που δεν έχουν διακοπεί από τις αποφάσεις του υπουργείου και να άρει τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων.

Επίσης, διαχώρισε την πράξη ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των Τεχνικών Μελετών για τα υποέργα Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας «από οποιαδήποτε εκ προοιμίου διάθεση αρνητικής τοποθέτησης ως προς την προοπτική υλοποίησης του συνολικού έργου».

Η «Ελληνικός Χρυσός» απάντησε πως όλες οι εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν είναι ήδη σε εξέλιξη και αφορούν την ασφάλεια και την περιβαλλοντική προστασία του έργου, ενώ έχουν διακοπεί οι άλλες εργασίες οι οποίες είναι απολύτως αλληλένδετες μεταξύ τους και η επανεκκίνησή τους είναι δυνατή μόνο με την ανάκληση της απόφασης του υπουργού. Επίσης, ζήτησε εφαρμογή των νόμων και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ