Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Διεργασίες για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης

ΑΓΚΥΡΑ.--

Εντολή σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης, μέσα στο τρέχον πενθήμερο, προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα μέχρι τις νέες βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοέμβρη, έδωσε χτες στον Τούρκο απερχόμενο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του ο Νταβούτογλου κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να συμμετάσχουν στην προσωρινή κυβέρνηση.

Το νέο μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να συγκροτηθεί από βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανάλογα με την εκπροσώπησή τους στη Βουλή, αλλά και από τεχνοκράτες ή «ανεξάρτητες» προσωπικότητες. Εκτός κυβερνητικού σχήματος έχουν δηλώσει πως θα μείνουν τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Παράλληλα με τις πολιτικές προεκλογικές εξελίξεις, διεξάγονται οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις του τουρκικού στρατού και Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ. Αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού ισχυρίστηκαν πως μέσα στο τελευταίο 48ωρο σκοτώθηκαν 34 Κούρδοι μαχητές του PKK σε αεροπορικές επιδομές σε στρατόπεδα της οργάνωσης στην ορεινή περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ.

Φονικές πλημμύρες στην επαρχία Αρτβίν

Τουλάχιστον οκτώ άτομα πνίγηκαν και άλλα δύο αγνοούνται (εκ των οποίων ένα παιδί πέντε ετών) από καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν προχτές την πόλη Χίοπας της επαρχίας Αρτβίν. Στην περιοχή κατέφτασε ο υπουργός Δασών, Βεϊσέλ Ερογλου, που σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες των αρχών για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων επέρριψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τις ευθύνες στους πολίτες, λέγοντας πως η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο ισχυρών βροχοπτώσεων...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ