Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πολιτική συγκέντρωση στις 12 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη
  • Από χτες τα μέλη της ΚΝΕ μπήκαν στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου «Παύλου Μελά», που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη
  • Το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα κορυφωθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθούν στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη, με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ).

Από χτες, τα μέλη της ΚΝΕ μπήκαν στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου «Παύλου Μελά», που θα φιλοξενήσει και φέτος τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και ξεκίνησαν τις εργασίες για τη διαμόρφωσή του. Γιατί το Φεστιβάλ στήνεται αποκλειστικά με την εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χωρίς σπόνσορες και διαφημιστικές εταιρείες. Ενισχύεται από τον ίδιο τον κόσμο και τη νεολαία, που το αγκαλιάζουν θερμά εδώ και πάνω από 40 χρόνια και το έχουν καταστήσει τον πιο επιτυχημένο πολιτικό - πολιτιστικό νεολαιίστικο θεσμό.

Ετσι, με πολύ μεράκι, πείσμα και ενθουσιασμό, τις επόμενες μέρες τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη θα δίνουν ταυτόχρονα τη μάχη της προετοιμασίας του χώρου, της μαζικής προπαγάνδισης του Φεστιβάλ στη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη μάχη των εκλογών.


Γιατί, αντικειμενικά, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ βάζουν στο επίκεντρο των εκδηλώσεών τους τις πολιτικές εξελίξεις. Ετσι, τόσο η περίοδος προετοιμασίας του όσο και το ίδιο το Φεστιβάλ δίνει βήμα συζήτησης για τις εκλογές, για τα κριτήρια που πρέπει να διαμορφώσουν και τη στάση που καλούνται να κρατήσουν οι νέοι μπροστά σε αυτή την αναμέτρηση.

Σήμερα, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως και η νέα συμφωνία - 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ), έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, να τσακίσουν κι άλλο τα δικαιώματα των νέων στη δουλειά, την Ασφάλιση, τη μόρφωση.

Οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, απέναντι σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να σκεφτούν και να αξιοποιήσουν την πείρα όλων των τελευταίων χρόνων και ιδιαίτερα των τελευταίων μηνών. Να μην πέσουν στην παγίδα ούτε της κινδυνολογίας ούτε των αυταπατών. Να αποδοκιμάσουν παλιούς και νέους «σωτήρες» που δοκιμάστηκαν και που μόνο νέα δεινά έφεραν στο λαό. Να τιμωρήσουν όλους όσους ευθύνονται για τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί τα λαϊκά στρώματα όλα τα τελευταία χρόνια. Να δυναμώσουν το μήνυμα της αντίστασης και της πάλης, της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Το φετινό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη θα απλωθεί σε δύο μεγάλες σκηνές, όπου θα συναντηθούν γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες μαζί με νέους δημιουργούς και ερμηνευτές. Ταμπλό, εκθέσεις και ιδιαίτεροι χώροι θα είναι αφιερωμένοι στα θέματα των νέων εργαζομένων, των μαθητών, των φοιτητών κ.ά. Παράλληλα, με ένα πλούσιο και ειδικά φροντισμένο πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει τους μικρούς επισκέπτες, θα λειτουργήσει ο Παιδότοπος του Φεστιβάλ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει:

Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη

Μετέφεραν τα απαραίτητα υλικά στο χώρο και ξεκινούν το στήσιμο της πολιτείας του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της ΚΝΕ
Μετέφεραν τα απαραίτητα υλικά στο χώρο και ξεκινούν το στήσιμο της πολιτείας του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της ΚΝΕ
Σκηνή Α

Συναυλίες με τους:

Γιώργο Αετόπουλο

Κώστα Καρμπά

Κώστα Μακεδόνα

Λάκη Παπαδόπουλο

Γιάννη Γιοκαρίνη

Νίκο Ζιώγαλα

Χρονίρ

Σκηνή Β

Στέλιος Κοτίδης και Η Μπάντα

Συζήτηση με θέμα: «Ενας δρόμος υπάρχει, δυνάμωμα της αντίστασης ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει»

Ηχοι και σκοποί του Πόντου, με τους Θ. Μπαϊρακτάρη και Γ. Δασκουλίδη

Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Παιδότοπος

«Καλοκαιρινές»... Χειροτεχνίες

«Μαθαίνουμε ..."κόλπα" από ζογκλέρ σε ξυλοπόδαρα»

«Αθλοπαιδιές», ομαδικά παιχνίδια

Επίδειξη ενόργανης γυμναστικής από αθλητές

* Στο χώρο του Παιδότοπου θα λειτουργούν και τις τρεις μέρες: «Η γωνιά του επιστήμονα» - πειράματα, «Εργαστήρι lego», Facepainting, Χειροτεχνίες - κατασκευές, Παιχνίδι «Ο τροχός της τύχης...».

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α

Συναυλίες με τους:

Β. Πετρίδη και οι Γκαϊλέ

Μπάμπη Στόκα

Φωτεινή Βελεσιώτου

Λιζέτα Καλημέρη

Σοφία Νάτσιου

Σκηνή Β

Συγκρότημα του ΠΑΜΕ

Συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις»

Συναυλίες με τους:

Koza Mostra

Λεωνίδα Μουλαγιαννιό

Νίκο Ταλέα

Μαρία Φραγκούλη

Παιδότοπος

Χειροτεχνίες

«Καιρικά φαινόμενα και οι ήχοι τους». Ομάδα μουσικών μαθαίνει πώς μπορούμε να μιμηθούμε με το σώμα μας και με απλά καθημερινά αντικείμενα τους ήχους του αέρα, της βροχής, της βροντής κ.ά.

Μάθημα χορού ζούμπα και λάτιν

Πάρτυ

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α

Αφιέρωμα στους αλύγιστους του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά»

Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Συναυλία με τους:

Ρίτα Αντωνοπούλου

Μανώλη Ανδρουλιδάκη

Δημήτρη Μπάση

Σκηνή Β

Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα

Imam Baildi

Βασίλης Κασσούρας

Παιδότοπος

Επίδειξη ξιφασκίας

Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης»


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org