Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αυτή τη βδομάδα

Με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ) οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» βαίνουν προς την κορύφωσή τους σε μια σειρά από νομούς της χώρας αυτή τη βδομάδα.

Σ' αυτό το πλαίσιο:

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λευκάδα, στο Ανοιχτό Θέατρο, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, με τίτλο «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;». Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν μπαρ, έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση φωτογραφίας.

Επίσης την Παρασκευή 28 Αυγούστου γίνονται εκδηλώσεις στο Αίγιο, στο Πολυκέντρο, που θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν: Θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στην Σταθούλα Κατσιδήμα. Παρουσίαση εργασίας «Για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης» στο Αίγιο από την ΟΒ Μαθητών. Παράσταση Καραγκιόζη από τον Κωνσταντίνο Τσιαγά. Μουσικό αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Συναυλία με νεανικό συγκρότημα. Ομιλία από την Ζωή Χαχάμη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου γίνεται Φεστιβάλ στις Σέρρες, στο Πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης το Σάββατο 29 Αυγούστου, Φεστιβάλ γίνεται και στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης, με ομιλητή τον Νίκο Χρηστάνη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, εκδηλώσεις έχουμε στην Εδεσσα, στο Βαρόσι, με ομιλητή τον Φρίξο Μπρούζγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Την ίδια μέρα, Κυριακή 30 Αυγούστου, το Φεστιβάλ περνάει και από τη Νάουσα, όπου οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πάρκο, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Προφεστιβαλικές στη Θεσσαλία

Σε γειτονιές της Λάρισας «ταξιδεύει» αυτές τις μέρες το 41ο Φεστιβάλ, με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ως εξής:

-- Σήμερα, Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου. Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προβληθεί η ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

-- Αύριο, Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία ΑΤΑ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ. Θα προβληθεί η ταινία «Θανάση σφίξε και άλλο το ζωνάρι».

Σε όλες τις προφεστιβαλικές θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο με βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής» και μπαρ.

  • Επίσης, διήμερο κινηματογραφικών προβολών στο «Τζαμί Κουρσούμ» διοργανώνει από χτες το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και σήμερα, Τετάρτη, θα προβληθεί το «Non Omnis Moriar» που αφορά στην 9μηνη απεργία στη «Χαλυβουργία Ελλάδος». Οι προβολές ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org