Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Κίνησης Αρτοποιών»

«Η θηλιά γύρω από την καταχρεωμένη μικρή επιχείρηση σφίγγει και στραγγαλίζει τις εναπομείνασες μικρές επιχειρήσεις, βγάζοντας από τη μέση το "διαρθρωτικό πρόβλημα" προς όφελος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Δηλαδή, τα μικρά μαγαζιά, τους μικρούς φούρνους - παραδοσιακά αρτοποιεία».

Αυτά σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, η «Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών» σε ανακοίνωσή της για τα μέτρα που ψηφίστηκαν με το 3ο μνημόνιο. Ειδικά για το πλήγμα που θα δεχτούν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικρο-αρτοποιοί, σημειώνει ότι θα είναι «βαρύ» και εξηγεί:

«Παραδίδεται στην ουσία ξεδιάντροπα στους μεγαλοβιομήχανους του χώρου το ψωμί, το βασικότερο διατροφικό προϊόν της λαϊκής οικογένειας. Ρίχνοντας την ποιότητα και οδηγούμενοι και από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ στην κατά κόρον κατανάλωση κατεψυγμένης ζύμης. Η αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα που παράγουμε και διαθέτουμε αλλά και η λεγόμενη απελευθέρωση οδηγούν πολλούς από μας σε λουκέτο».

Η αγωνιστική παράταξη αποκαλύπτει και το ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Οπως σημειώνει, «τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται τελευταία καθώς και κάτι ψελλίσματα που προσπαθούν να αρθρωθούν δεν αναιρούν τη στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα για το ότι η κυβερνητική εναλλαγή θα δώσει "λύσεις", "υπομονή", "να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση", "η κυβέρνηση στηρίζει τους αρτοποιούς". Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εφάρμοζε μνημονιακά μέτρα και χαράτσια με συνέπεια».

Η «Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών» καλεί τους απασχολούμενους στον κλάδο να μη χάσουν άλλο πολύτιμο χρόνο. Να αναγεννήσουν με τη συμμετοχή τους τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, απαλλάσσοντάς τες από τις ηγεσίες - βαρίδια που τα έχουν οδηγήσει στον εκφυλισμό, να συσπειρωθούν στο πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org