Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Ούτε έναν κόκκο άμμου από τα 86 δισ. δεν θα πάρει ο λαός

Eurokinissi

Για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος του λαού μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης. Και προειδοποίησε ότι ο λαός δεν πρόκειται να πάρει ούτε έναν κόκκο άμμου από τα 86 δισ. ευρώ που επαίρεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι εξασφάλισε. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Το τρίτο ΣΥΡΙΖΑίικο μνημόνιο με πεντακομματική στήριξη είναι πλέον γεγονός. Στην πραγματικότητα, κύριος στόχος είναι η καπιταλιστική ανάκαμψη, με ιδιωτικοποιήσεις και επενδυτικά πακέτα πακτωλού δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων, σιδηροδρόμων και το πέρασμα στο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων όλων των κρατικών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, όπως η εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αποτελούν σημεία έντονων τριβών και ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι σφάζονται στην κυριολεξία για το ποιοι θα πάρουν το μεγαλύτερο μερτικό από την πίτα. Λεηλατούν τον πλούτο της χώρας που φτιάχτηκε με χρήματα, κόπο και αίμα των εργαζομένων.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, τα μέτρα σε βάρος του λαού, έχουν σχεδιαστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και σχεδιάζονται με την ίδια την αντικειμενική εξέλιξη του καπιταλισμού, τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση κεφαλαίου, της γης, της παραγωγής, της ακίνητης και κινητής περιουσίας του λαού, την ώθηση προς ένα νέο κύκλο διευρυμένης αναπαραγωγής του κεφαλαίου.

Από τη μια, λοιπόν, πουλάτε τη χώρα στην κυριολεξία και από την άλλη κάνετε ξανά εμπόριο ελπίδας με το περιβόητο αναπτυξιακό πακέτο των 35 δισ. ευρώ, δηλαδή το νέο πακέτο ΕΣΠΑ. Ενα πακέτο που θα πάει για τις επενδυτικές ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην αγροτική οικονομία για τη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια.

Το ίδιο έγινε και όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τη δεκαετία του 1980, όπου 360 δισ. ευρώ πήγαν για τη λεγόμενη ανάπτυξη, στην πραγματικότητα όμως κέρδισαν οι μονοπωλιακοί όμιλοι από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα μέχρι και το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Ενα είναι σίγουρο: Οτι ο λαός δεν πρόκειται να πάρει ούτε έναν κόκκο άμμου από τα 86 δισ. που περηφανεύεται η κυβέρνηση ότι εξασφάλισε ως δάνειο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ