Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Ξεχωριστή αναφορά έκανε χτες ο Ν. Παπαγεωργίου στο δράμα χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που συνωστίζονται μέσα σε άθλιες συνθήκες στα νησιά και τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Είπε, ανάμεσα σε άλλα, στην ομιλία του:

«Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες, στα νησιά του Αιγαίου, την αγωνιώδη προσπάθεια χιλιάδων μεταναστών, ανθρώπων ξεριζωμένων από τον τόπο τους, προκειμένου να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια που γέννησε η ίδια μήτρα που γεννά και τα δικά μας προβλήματα. Είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και κάθε λογής ιμπεριαλιστικός οργανισμός, που καθημερινά δημιουργούν και νέες εστίες πολέμου, προκαλώντας εκατομμύρια προσφύγων και δεν αντιμετωπίζονται από το σημερινό ευρωενωσιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας, που έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών.

Απαιτούμε από τη σημερινή μας συγκέντρωση να παρθούν τώρα μέτρα για τη δημιουργία αξιοπρεπών χώρων διαβίωσης των προσφύγων - μεταναστών και για τη στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών, όπως επίσης να δοθούν σε όλους ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους. Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους μετανάστες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ