Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους λιμενεργάτες της Αυστραλίας

Από τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών του Σίδνεϊ, που έχουν τη στήριξη πολλών εργαζομένων
Από τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών του Σίδνεϊ, που έχουν τη στήριξη πολλών εργαζομένων
Την αλληλεγγύη του στον αγώνα του Σωματείου Λιμενεργατών - Ναυτεργατών Αυστραλίας ((Μaritime Union of Australia - MUA), που αντιστέκεται στις απολύσεις εργαζομένων, εκφράζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με μήνυμά του. Σε αυτό σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Αυστραλούς λιμενεργάτες - ναυτεργάτες που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις 100 εργαζομένων.

Συνάδελφοι, η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων ενάντια στην εργατική τάξη δεν σταματά στα σύνορα της κάθε χώρας. Οι απολύσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργατών είναι ο δρόμος του κεφαλαίου για να βγει από την κρίση του.

Αυτή η επίθεση εναντίον των εργατών πρέπει να απαντηθεί με τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Στο δύσκολο αγώνα σας το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας είναι στο πλευρό σας».

Συνεχίζουν τον αγώνα μετά από προσωρινή θετική απόφαση

Χτες, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σίδνεϊ εκδικάστηκε η αγωγή του Σωματείου Λιμενεργατών Ναυτεργατών Αυστραλίας ενάντια στην εταιρεία «Hutchison Port» (που ανήκει στον Κινέζο μεγιστάνα Λι Κα Σικνγκ και είναι θυγατρική μίας από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες λιμανιών σε όλο τον κόσμο), η οποία προχώρησε, την Πέμπτη 6/8 τα μεσάνυχτα, στην απόλυση διά ...ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των 97 από τους 224 εργαζόμενους στα λιμάνια σε Σίδνεϊ και Μπρίσμπαϊν, στο όνομα της μείωσης του κύκλου εργασιών. Μια πρώτη απόφαση δικαιώνει τους εργαζόμενους και υποχρεώνει την εταιρεία να ανακαλέσει την απόφαση για τις απολύσεις, να καταβάλει μισθούς στους εργαζόμενους τουλάχιστον έως την 1η Σεπτέμβρη που πρόκειται να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν ανάκληση των απολύσεων, καταβολή των ημερομισθίων για όλες τις μέρες που έχασαν τη δουλειά τους και επιπλέον αποζημίωση για τον τρόπο που την έχασαν. Μετά την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα έχοντας τη συμπαράσταση εργαζομένων και πολλών άλλων κλάδων στην Αυστραλία, και από την πρώτη στιγμή του Ελληνικού Εργατικού Συνδέσμου «ΑΤΛΑΣ» Σίδνεϊ Αυστραλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ