Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Υπερ-πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα

Associated Press

Χρειάστηκαν εννέα τέρματα και 115 λεπτά αγώνα προκειμένου να στεφθεί η Μπαρτσελόνα, για πέμπτη φορά στην ιστορία της, υπερ-πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Σεβίλλη απέδειξε πως ήταν άξια αντίπαλος των «Μπλαουγκράνα» στο προχτεσινό Σούπερ Καπ καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι από το 4-1 στο 4-4 και να στείλει τον αγώνα στην παράταση. Εκεί, ο Πέδρο στο 115', μετά από ασταθή απόκρουση του Μπέτο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σεβίλλης για πέμπτη - και τελευταία - φορά.

Η καλή μέρα φάνηκε από το... πρωί. Μόλις στο 3' οι κάτοχοι του Γιουρόπα Λιγκ άνοιξαν «λογαριασμό» με εκτέλεση φάουλ του Μπανέγκα και ο Μέσι απάντησε με δύο τέρματα στο 7' και στο 16'. Στο 52' ο Σουάρες έκανε το 3-1 και ο ίδιος έκανε την ασίστ στο 44' όπου σκόραρε ο Ραφίνια. Από το 57' και μετά, η Σεβίλλη ανέλαβε δράση. Ο Ρέγιες μείωσε σε 4-2, η «ψαλίδα» του σκορ έκλεισε περισσότερο με το εύστοχο πέναλτι του Γκαμεϊρό στο 72' και ο Κονοπλιάνκα στο 81' έφερε το ματς στα ίσια και το οδήγησε στην παράταση.

***

Την ισοπαλία της Τσέλσι στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, με τη Σουόνσι «πλήρωσε» η γιατρός των «μπλε», Εύα Καρνέιρο. Η 41χρονη έγινε το εξιλαστήριο θύμα του Πορτογάλου προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο μετά την απόφασή της να μπει στον αγωνιστικό χώρο στις καθυστερήσεις (κι ενώ η Τσέλσι έπαιζε με 10 παίκτες) για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τραυματία Αζάρ. Μετά τις δηλώσεις του και τις χειρονομίες του την ώρα του αγώνα, η γιατρός θα παραμένει πρώτη γιατρός στην ομάδα αλλά δεν θα δίνει το «παρών» στις προπονήσεις, στον πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και στα ξενοδοχεία όπου καταλύουν οι «μπλε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ