Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΟΥΣΙ
Σε ιδιώτες η λειτουργία παιδικών σταθμών και άλλων κοινωνικών δομών

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες με διαδικασίες εξπρές καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αμαρουσίου. Και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου προχώρησε σήμερα 6/8/2015 (σ.σ. προχτές Πέμπτη), μέσω του νομικού προσώπου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), στην εκχώρηση σε ιδιώτη - εργολάβο τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, των ΚΑΠΗ και άλλων κοινωνικών δομών, σε μια συνεδρίαση - παρωδία, χωρίς καμία συζήτηση και με διαδικασίες εξπρές, παρουσία του ίδιου του δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη.

Στην παρέμβασή του, ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Θ. Φωτόπουλος κατάγγειλε τη δημοτική Αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο γιατί για ακόμη μία φορά και με προκλητικό ζήλο ακολουθεί τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ. Ταυτόχρονα, δήλωσε τη συμπαράσταση της ΛΣ στο σωματείο και τους εργαζόμενους, που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στα γραφεία του ΟΚΟΙΠΑΔΑ την ώρα της συνεδρίασης.

Τονίσαμε ότι ο κ. Πατούλης υπηρετεί τις πολιτικές που ξεπουλάνε σε ιδιώτες τις δημοτικές υπηρεσίες, είναι πιστός και γνήσιος εκφραστής όλης αυτής της "σαπίλας" που ονομάζουν καπιταλιστική ανάπτυξη, πιστός και γνήσιος υπηρέτης της λογικής του "λιγότερου κράτους" και του "μικρότερου κακού".

Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν τον δήμο Αμαρουσίου, όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, με το μισό προσωπικό να λείπει, με την κρατική χρηματοδότηση να έχει μειωθεί κατά 60%. Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ αντί να διεκδικήσει αυτά που οφείλει να παρέχει το κράτος στην πόλη, στις συνεχείς και επανειλημμένες παρεμβάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαβεβαίωνε τους δημότες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι όλες οι δομές θα λειτουργήσουν κανονικά. Ταυτόχρονα, καλούσε τους δημάρχους να υπερασπιστούν το 3ο μνημόνιο αντί να διεκδικήσει προσωπικό και χρήματα.

Με κάθε τρόπο επιβεβαιώνεται, και στην περίπτωση αυτή, ότι η Τοπική Διοίκηση, ο πλησιέστερος προς τα λαϊκά στρώματα κρίκος του κράτους, είναι ο ιμάντας που μεταφέρει και υλοποιεί σε τοπικό επίπεδο όλες τις αντεργατικές πολιτικές και της σημερινής συγκυβέρνησης, που ολοκληρώνουν με μαθηματική ακρίβεια την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων από την μια μεριά και από την άλλη μετατρέπουν σε ακριβό εμπόρευμα, για τη λαϊκή οικογένεια, τις ιδιωτικοποιημένες δημοτικές υπηρεσίες.

Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων, τους μαζικούς φορείς, τα λαϊκά στρώματα της πόλης να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί ο αντιλαϊκός κατήφορος, να ακυρώσουν στην πράξη τις αντεργατικές πολιτικές.

Τους καλούμε σε ανυποχώρητο αγώνα, σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ, να μην υποκύψουν στα διλήμματα, αρκετά ματώσαμε, φτάνει πια, αυτός ο δρόμος οδηγεί σε συνεχείς θυσίες για να κερδίζουν από την εξαθλίωσή του οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Σήμερα η μόνη ρεαλιστική και φιλολαϊκή διέξοδος είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ο Λαός να γίνει αφέντης στη χώρα, έξω από τις καπιταλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, χωρίς το βραχνά του κρατικού χρέους. Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από κάθε φορά, να παρέμβει, να βάλει στο προσκήνιο της διεκδίκησης τις λαϊκές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό και ο μαρουσώτικος λαός να κάνει δική του υπόθεση:

-- Την πρόσληψη, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όλου του προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

-- Την απόδοση από την κυβέρνηση στους δήμους, μαζί και στο δήμο Αμαρουσίου, όλων των χρημάτων που παράνομα έχει παρακρατήσει το κράτος από την Τοπική Διοίκηση.

-- Τη μείωση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, με ταυτόχρονη αύξηση στους τραπεζικούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι.

-- Δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες για όλους τους δημότες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ