Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία

Ανακοίνωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για τις αποζημιώσεις και μέτρα προστασίας

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως ανεμοθύελλα, βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που κατέστρεψαν ολοσχερώς την παραγωγή.

Κατά δεκάδες οι αγρότες πήγαν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, στα ΚΕΠ και στις Τοπικές Κοινότητες, ώστε να υποβάλουν δήλωση αναγγελίας ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ.

Σε ανακοίνωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ τονίζεται ότι πρέπει άμεσα να καταβληθούν αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών και να ληφθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα ζητά:

Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των καταστροφών στους φτωχούς αγρότες. Να «παγώσουν» τα χρέη τους σε εφορίες, ΟΓΑ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη.

Ο ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την πλήρη κάλυψη (100%) των ζημιών, από όλες τις αιτίες, στην παραγωγή, αλλά και στο φυσικό και ζωικό κεφάλαιο για τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

Τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και εκπαίδευση του πληθυσμού.

Προσθέτει πως «πρόκειται για μεγάλη απώλεια στο φετινό εισόδημα των φτωχών χωριών της περιοχής και τις υποδομές, τη στιγμή που το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών συνεχώς μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και των επαναλαμβανόμενων ζημιών που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί. Ειδικότερα και μετά τη σημαντική εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας, εξαιτίας της εφαρμογής του κανονισμού για τον καπνό στο πλαίσιο της αντιαγροτικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ