Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Δικαιοσύνη» και για τις μανάδες

«Δε θα ήταν πιο δίκαιο, η μητέρα να παίρνει άδεια όταν το παιδί της είναι μικρό και την έχει ανάγκη, και όχι να βγαίνει στη σύνταξη νωρίτερα όταν το παιδί της είναι 20 και 21 ετών;...». Τα παραπάνω δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

Είναι φανερό πως η επίθεση εναντίον των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων θα γίνει με τη λογική «διαλέξτε τι θα χάσετε»: Τις άδειες μητρότητας ή το δικαίωμα να βγαίνετε νωρίτερα σε σύνταξη; Και στο όνομα μιας «ισότητας» κομμένης και ραμμένης στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα - και μάλιστα ως βήμα υπέρ της ισότητας των δύο φύλων - παραβλέπει την ιδιαίτερη φθορά που υφίσταται ο γυναικείος οργανισμός εξαιτίας και των βιολογικών γνωρισμάτων του (π.χ. κυοφορία) και ιδιαίτερων καθηκόντων που αναλαμβάνει η γυναίκα (π.χ. ως μητέρα). Την ίδια ώρα, η εξαφάνιση κάθε ίχνους δημόσιων δομών σε Υγεία και Πρόνοια διαμορφώνει συνθήκες σωματικής και ψυχολογικής εξόντωσης για τις γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Οι γυναίκες, βεβαίως, της αστικής τάξης δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα και ανησυχίες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ