Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΜΕ
Νέα κινητοποίηση όταν η συμφωνία πάει στη Βουλή

Μαζική διαμαρτυρία, χτες, στο υπουργείο Εργασίας

Με πορεία οι διαδηλωτές πήγαν από την πλατεία Κλαυθμώνος στο υπουργείο Εργασίας
Με πορεία οι διαδηλωτές πήγαν από την πλατεία Κλαυθμώνος στο υπουργείο Εργασίας
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας διοργάνωσε, χτες το πρωί, το ΠΑΜΕ, ενάντια στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνέχεια της κινητοποίησης θα αποτελέσει τις επόμενες μέρες η καθημερινή παρέμβαση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, με στόχο να δοθεί αποφασιστική αγωνιστική απάντηση με εργατική - λαϊκή κινητοποίηση τη μέρα που η συμφωνία κυβέρνησης - ιμπεριαλιστικών οργανισμών θα έρθει στη Βουλή.

Στις 10 το πρωί έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Εξω από το υπουργείο μίλησαν η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, και η Λίνα Ράλλη, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, στον οποίο έθεσε το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων που αφορά στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στις ΣΣΕ, στην απλήρωτη εργασία, στις απολύσεις κ.λπ. Απαίτησε, μεταξύ άλλων, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την επαναφορά κλάδων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά κ.ά.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για όσα τους είπε ο υπουργός και υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να ριχτούν στη μάχη για την οργάνωση του αγώνα. Σε δηλώσεις του λίγο μετά, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Φαίνεται ότι ο υπουργός θα ανοίξει, όπως είπε, δημόσιο διάλογο για όλα τα θέματα, και για το Ασφαλιστικό, και για τα Εργασιακά και για το συνδικαλιστικό νόμο. Για εμάς δημόσια συζήτηση, όπως την εννοεί η κυβέρνηση, και έχουμε πείρα γι' αυτό, σημαίνει να κάνουν συνένοχους τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτό που διαφάνηκε καθαρά είναι ότι μπροστά στην υπογραφή της συμφωνίας δεν υπολογίζουν κανένα εργατικό δικαίωμα, θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα.

Στέλνουμε ένα μήνυμα στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους, ότι ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και συνολικά η συμπόρευση με τα συνδικάτα και το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδρούν σε περικοπές μισθών και άλλες ανατροπές (2016-04-20 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και συγκέντρωση αύριο (2015-09-03 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα (2013-08-01 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις (2000-12-13 00:00:00.0)
Απεργούν από αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (1999-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org