Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να λειτουργήσει ο Πυροσβεστικός Σταθμός στη Ζώνη

Με κοινή τους ανακοίνωση, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών καταγγέλλουν τη μη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού στη Ζώνη.

Οπως σημειώνουν, «από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταθέσαμε υπόμνημα για το ζήτημα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. Ενα από τα αιτήματα του υπομνήματος είναι και η στελέχωση του Πυροσβεστικού Σταθμού της Ν/Ζώνης στο Πέραμα με εξειδικευμένο προσωπικό στην πυρόσβεση και διάσωση ατυχημάτων που συμβαίνουν σε επισκευαζόμενα πλοία, όπως και να τους παρασχεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όμως, αντί να πραγματοποιήσει το αίτημά μας που είναι αναγκαίο, συνεχίζοντας ακριβώς τις ίδιες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, έκλεισε καλοκαιριάτικα τον Πυροσβεστικό Σταθμό στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον χώρο, τους εργαζόμενους και την περιοχή, διαλύει συνολικά ακόμα και τις υπάρχουσες δομές και υποδομές, στρώνοντας έτσι το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμοδίους να επαναλειτουργήσουν τον Πυροσβεστικό Σταθμό, να τον ενισχύσουν σύμφωνα με την πρότασή μας, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για οτιδήποτε προκύψει.

Παράλληλα, καλούμε και τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, να συσπειρωθούν γύρω από το Συνδικάτο, να παλέψουμε ώστε να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές που απαξιώνουν τον κλάδο μας, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρατηγούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μας οδηγούν στην ανεργία και στο περιθώριο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ