Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Δικάζεται η αντίσταση των λαών

Τριμελής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), επισκέφτηκε χτες το μεσημέρι τη γιουγκοσλαβική πρεσβεία και επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας, με το οποίο εξέφραζε την έντονη διαμαρτυρία της για την αντισυνταγματική ενέργεια της σερβικής κυβέρνησης να ενδώσει στα σχέδια του ΝΑΤΟ για παραπομπή του πρώην Προέδρου τής Γιουγκοσλαβίας και αρχηγού κόμματος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης.

Τα μέλη που συγκροτούσαν την επιτροπή της ΕΕΔΥΕ ήταν ο αντιπρόεδρός της Στ. Κουνιάς, ο οργανωτικός γραμματέας Γρ. Πετρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος Π. Μακρής.

Στο κείμενο τού διαβήματος, τονίζεται ότι «η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι στο πρόσωπο του Μιλόσεβιτς και ιδιαίτερα μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις, δικάζονται στην ουσία όλοι αυτοί που πρόβαλαν αντίσταση σε κείνους που προσπάθησαν να επιβάλουν τη νέα δολοφονική τάξη πραγμάτων στη Γιουγκοσλαβία. Μαζί με τον Μιλόσεβιτς δικάζονται όλοι όσοι αγωνίστηκαν, έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας τους».

Το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας, επισημαίνεται αμέσως μετά, το οποίο από την πρώτη στιγμή των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών βρέθηκε στο πλευρό του γιουγκοσλαβικού λαού, ζητά από την κυβέρνησή σας να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης τού πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας και αρχηγού κόμματος, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων αξιωματούχων στο δικαστήριο της Χάγης και να εγκαλέσει αυτούς που καταδίκασαν κατά τη διάρκεια του πολέμου όλοι οι λαοί, δηλαδή τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Και καταλήγει το κείμενο του διαβήματος: «Η ΕΕΔΥΕ σας δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της μαζί με τους λαούς των Βαλκανίων για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, για να ανατραπεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ