Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ο παιδότοπος

Από τις περσινές δραστηριότητες
Από τις περσινές δραστηριότητες
Με πλήθος δραστηριοτήτων θα γεμίσει και φέτος ο Παιδότοπος του 41ου Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθέατρου, Καραγκιόζη, αλλά και να δημιουργήσουν οι ίδιοι μικρές όμορφες κατασκευές και να συμμετάσχουν σε προσαρμοσμένες για την ηλικία τους δραστηριότητες, που συνδυάζουν το στοιχείο της δημιουργίας, της διαπαιδαγώγησης και φυσικά της ψυχαγωγίας.

Πέμπτη, 17/9

18.00: Καλλιτεχνικά εργαστήρια με καλοκαιρινές κατασκευές και ζωγραφική με καλαμάκι

19.30: «Η μαύρη πεταλούδα» της Ερης Ρίτσου, αφήγηση παραμυθιού. Ενα παραμύθι, που μιλάει για τις έννοιες του ρατσισμού, της μετανάστευσης, της αποδοχής και που διδάσκει την αξία της προσφοράς, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

20.15: «Οι μουσικοί της Βρέμης και η τόλμη των παραμυθιών», βασισμένο στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ από τη μουσικοθεατρική ομάδα Τρομπετίνι. Στην ονειροχώρα η Τόλμη και τα παιδιά οδηγούν τους ήρωες του παραμυθιού με τρόπο τέτοιο που ν' ανακαλύψουν την κρυμμένη αλήθεια μέσα απ' τους πολύχρωμους ήχους της τρομπέτας!

21.30: Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θ. Λιούνη

Ενώ παρακολουθούν παράσταση
Ενώ παρακολουθούν παράσταση
Παρασκευή, 18/9

18.00: Ζωγραφική με χαρακτική σε στρώμα κηρομπογιάς - Κατασκευή διακοσμητικών κορνιζών

19.30: «Μάντεψε ποιος!», διαδραστικό παιχνίδι. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να βρουν και να μαζέψουν διάφορα στοιχεία, ώστε να λύσουν το μυστήριο - έκπληξη που έχει ετοιμάσει η ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ.

20.15: «Το καπλάνι της βιτρίνας» από παιδική θεατρική ομάδα. Παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αλκης Ζέη. Καλοκαίρι του 1936 στη Σάμο. Δυο μικρά κορίτσια μεγαλώνουν, η Μυρτώ και η Μέλια, με τον παππού τους και τις ιστορίες του. Η δικτατορία του Μεταξά θα φέρει τέλος στην αθωότητα και τα δύο κορίτσια θα βρεθούν αντιμέτωπα με προβληματισμούς και καταστάσεις, με τις οποίες θα ωριμάσουν.

21.30: «Πέτα, Λούδα!» από το Θέατρο Κούκλας της Ι. Μπόικο «PEOPLE & PUPPETS' SVIT». Παράσταση με την τεχνική sand art. Πρόκειται για ζωγραφική με άμμο πάνω σε ένα τραπέζι με φωτισμένη γυάλινη επιφάνεια. Η ηθοποιός χαράζει στην άμμο εικόνες τις οποίες τα παιδιά παρακολουθούν καθώς σχηματίζονται σε οθόνη. Η ιστορία μιας μικρής κάμπιας, που τη λένε Λούδα, που ήθελε να γίνει μια πεταλούδα και να πετάξει...

Σάββατο 19/9

18.00: Ζωγραφική ανάγλυφη, «Ομορφαίνουμε το πάρκο μας» - κατασκευή φαναριών και ζωγραφική σε πέτρες

19.15: Παράσταση μαγείας με τον ταχυδακτυλουργό Tristan

21.30: «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, παράσταση κουκλοθεάτρου με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου από τους ΚΟΥ - ΚΛΟ. Ο Τρυγαίος, ένας φτωχός αμπελουργός, ονειρεύεται να ξαναφέρει την Ειρήνη στους ανθρώπους. Παίρνει την θαρραλέα απόφαση, να πετάξει στον Ολυμπο, εκεί όπου την έχει φυλακίσει ο θεός Πόλεμος! Με την πονηριά και την εξυπνάδα του και με την βοήθεια των παιδιών, θα φέρει ξανά την Ειρήνη στον κόσμο!

  • Κάθε μέρα 18.00 - 19.30 θα πραγματοποιείται στο χώρο του Παιδότοπου εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας από την Ιρίνα Μπόικο.
  • Ανάμεσα στις δραστηριότητες θα υπάρχει χώρος για ζωγραφική και δημιουργία απλών κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα όμορφο στέκι για τα παιδιά στο 41ο Φεστιβάλ (30/9/2015)
Το πρόγραμμα του Παιδότοπου (23/9/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org