Τρίτη 4 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Θέλει «κυβέρνηση αποφασισμένη» για υλοποίηση αντιλαϊκών στόχων

«Η οικονομία γκρεμίζεται και στην κυβέρνηση νοιάζονται μόνο για το κόμμα τους», κατηγορούν στο Ποτάμι, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα.

Με ανακοίνωσή τους, παραπέμποντας στην Ερευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, μιλούν για «μια οικονομία υπό κατάρρευση». «Τα στελέχη, όμως, του συμπλέγματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν άλλες έγνοιες. Ιντριγκες εσωκομματικές, ιδεοληψίες και αγωνία για το πώς θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους», προσθέτουν. Υιοθετώντας την πρόβλεψη του ΙΟΒΕ ότι «οι οικονομικοί δείκτες θα επιδεινωθούν το επόμενο 12μηνο», ψέγουν τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Τσίπρας θα είχε σημάνει συναγερμό. Ομως, το μόνο που συνεχίζει απ' ό,τι φαίνεται να απασχολεί το Μαξίμου είναι το πώς θα διατηρήσουν τον έλεγχο στο κόμμα τους, πράγμα για το οποίο θα έπρεπε να είχαν φροντίσει όταν διεκδικούσαν την εξουσία. Αλλά τότε τους ένωνε το ψέμα ότι με συνθήματα διορθώνεις την κρίση».

Στο μεταξύ, ολοκληρώνοντας, ο επικεφαλής του μορφώματος, Στ. Θεοδωράκης, την περιοδεία του στη Μακεδονία, ζήτησε «η χώρα από τον Σεπτέμβρη να μπει δυνατά στη δημιουργία». Εταξε, προς τούτο, στήριξη στην τωρινή συγκυβέρνηση έστω κι αν διατηρεί «πολλές αμφιβολίες για τη δύναμη των δυο κομμάτων» να χαράζουν μια τέτοια πορεία ανάταξης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Παραπέρα, απέρριψε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» («Δεν πιστεύω στις οικουμενικές, ψευδείς κυβερνήσεις, δηλαδή το να μαζευτούν τα επώνυμα στελέχη από κάθε κόμμα και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα κυβερνητικό σχήμα») και ζήτησε «μια αποφασισμένη κυβέρνηση 20 ανθρώπων που θα 'χουν απέναντί τους 20 συγκεκριμένους στόχους».

Τέλος, απευχόμενος πρόωρες εκλογές, κάλεσε την παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει, «μέχρι να νιώσει ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο μικρομεσαίος ότι μπορεί να επενδύσει σ΄ αυτή τη χώρα, ότι μπορεί να προσπαθήσει σε αυτή τη χώρα, ότι δεν πρέπει να την εγκαταλείψει. Εάν σταθεροποιηθεί η χώρα, λοιπόν, μετά είμαστε έτοιμοι και ελπίζω είναι έτοιμος και ο ελληνικός λαός να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις για μια άλλη κυβέρνηση. Το Ποτάμι ήρθε για να κυβερνήσει (...) Δεν ήρθε για να κυβερνήσει μόνο του όμως. Ηρθε για να κυβερνήσει με όλους αυτούς, την πλατιά προοδευτική συμμαχία που πιστεύει ότι η λύση είναι έξω από τους κομματικούς μηχανισμούς, έξω από το παλιό σύστημα, αλλά και έξω από τους ερασιτέχνες που αυτοσχεδιάζουν στην πλάτη του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ