Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Επίθεση στην κέντρο της Μαδρίτης

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Αραγε πρόκειται για μία ακόμη «δυναμική εμφάνιση» της οργάνωσης των Βάσκων Αυτονομιστών, ΕΤΑ, η έκρηξη παγιδευμένου δέματος στο κέντρο της Μαδρίτης;

Η ισπανική αστυνομία, πάντως εμφανίστηκε για άλλη μία φορά απολύτως σίγουρη ότι η χτεσινή έκρηξη φέρει τη σφραγίδα της ΕΤΑ. Οπως υποστηρίζουν οι αστυνομικές αρχές, το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα που εξερράγη σε υποκατάστημα Βασκικής Τράπεζας στο κέντρο της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άνθρωποι, είναι επίθεση που φέρει τα σαφή ίχνη της ΕΤΑ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το παγιδευμένο πακέτο που ήταν τοποθετημένο σε ένα ποδήλατο έξω από το υποκατάστημα βασκικής τράπεζας, εξερράγη με τηλεχειριστήριο προκαλώντας μεγάλες ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Μόνος ένας εκ των τραυματιών, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν και ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης, ο στρατηγός εν αποστρατεία Χούστο Ορέχα Ρεκάθα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, Λα Παθ, της ισπανικής πρωτεύουσας, σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μαριάνο Ραχόι, ο πρώην στρατηγός δε διατρέχει κίνδυνο.

Πυρκαγιά σε στάδιο

Στο μεταξύ, εκτός της επίθεσης και μία πυρκαγιά αναστάτωσε τη Μαδρίτη. Πυρκαγιά που προκλήθηκε, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από βραχυκύκλωμα ενώ γίνονταν εργασίες, στο στάδιο «Γκόγια», που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Νταλί, που επρόκειτο να αρχίσει χτες το βράδυ καλλιτεχνική εκδήλωση «Riverdance», που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη χορευτική παράσταση στον κόσμο.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μεγάλο τμήμα του κλειστού σταδίου, αφού κατέρρευσε η μεταλλική οροφή του ηλικίας 40 ετών κτιρίου, με αποτέλεσμα δύο πυροσβέστες και ένας εργάτης να τραυματιστούν. Περίπου 90 πυροσβέστες με 25 πυροσβεστικά οχήματα κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, και τελικά να σβήσουν την πυρκαγιά μετά από αρκετές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ